A paradicsom, mint a szervezetünk jótevője

A paradicsom egy igen finom, lédús zöldség. Melynek fogyasztását kötelezővé kellene tenni mindenki számára. Ugyanis számtalan jótékony hatással bír a szervezetünk több pontján is.

[wp_ad_camp_1]

A paradicsom egy igen közismert zöldség, amely telis tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal, továbbá kiválóan megtisztítja a szervezetünket a méreganyagoktól és segít azt a regenerálódásban is. Ám ezen felül még számos jótékony hatással bír. Ilyen pl. az, hogy a paradicsom fogyasztása segíti az emésztést, mivel oxálsavat tartalmaz. Nagyon ajánlott még emésztési panaszok esetén is, illetve székrekedésnél is kiválóan alkalmazható. Azok számára kifejezetten ajánlott a fogyasztása, akik a magas vérnyomással küszködnek, ugyanis magas a kálium tartalma. Meglehetősen kevesen tudják, de a magasabb kálium szint is csökkenti a vérnyomást. Továbbá alkalmazható még különféle bőrproblémák kezelésére, mint pl. gombásodás kezelésére vagy fekély tisztítására is. A paradicsom állandó fogyasztása megszépíti és megtisztítja a bőrt. Kiválóan alkalmazható napégés esetén is, hiszen hűti és csillapítja a bőrirritációt.

Paradicsom
Paradicsom

Továbbá legyen szó a szervezetünkben jelentkező külső vagy belső gyulladásról, a paradicsom mindkettőre nagyon jól alkalmazható. Illetve segítségünkre lehet a nehezen gyógyuló sebek regenerálódásában, és még a reumás betegségek tüneteinek csökkentésében is. Még egy fontos tudni való, hogy a paradicsomnak nagyon magas a likopin tartalma ezért megfiatalítja a sejteket, továbbá erősíti és megvédi őket. Azok az emberek, melyeknek a szervezetük több likopint tartalmaz, azok kevesebb ránccal rendelkeznek. Kismamák számra különösképpen ajánlott, hiszen egyik legfontosabb magzatvédő vitamin található meg benn, amely nem más, mint a folsav.