A Pandanusz levél egy érdekes fűszer

A Pandanusz levél illata megkülönböztethető, de nehezen azonosítható. Édes és fényes, mint egy édesgyökér lenne.  Bár ritka az Egyesült Államokban, ugyanolyan gyakori, mint a délkelet-ázsiai vanília, otthoni virágcserepekben termesztik vagy piacokon értékesítik. Noha főleg édességekben használják, megtalálható néhány sós ételben, húsok csomagolásában grillezés vagy párolás előtt.

[wp_ad_camp_1]

A friss pandanusz gyógynövény a legjobb út, amit választhat. Emiatt ezeket a legnehezebb megtalálni, és ha nincs hozzáférése egy thai vagy vietnami piachoz, akkor lehet, hogy nincs szerencséje. Megfagyottnak találhatja a leveleket, amelyek majdnem ugyanolyan jók. Szorosan műanyagba csomagolva a friss/fagyasztott levelek egy-két hónapig tartanak a fagyasztóban. Szárított: A pandanusz levelet akár száríthatjuk is, hogyha nem szeretnénk frissen fogyasztani. Nyilvánvaló előnye, hogy ebben az állapotban évekig fog tartani, de használat előtt újra kell hidratálnia vagy ledarálnia, mint a szárított chilit, így kerül majd ehető formába.

Íze és aromája szárításkor sokkal gyengébb, ezért ha használja, használjon többet, mint amire egy receptben szüksége lenne. Nem vagyok a szárított pandanusz levél nagy rajongója, de jobb, ha gyenge pandanusz levele van, mintha egyáltalán nem lenne. Koncentrált gélek: Egy másik hosszú távú tárolási lehetőség a koncentrált kivonat létrehozása. Nagyon hasonlít a géles ételfestékre, ami többnyire az is. Bár erősen aromás, az íze mesterséges, érdekes utóízzel. Konzervkivonat: Tizennégy uncia dobozban értékesítve ez lehet a legjobb nem friss pandanusz levél. Az íze nem lesz olyan fényes, mint a friss növényé, de nagyon jó lesz. Csak győződjön meg róla, hogy a dobozon csak a pandanusz levél és a víz szerepel. A kinyitást követően a kivonatot előre mért jégkockákká kell fagyasztani vagy hűtőszekrénybe kell helyezni.