A mindennapi arcápolás

Mindenki szeretné, ha az arcbőre sokáig maradna fiatalos és rugalmas. Vannak persze olyanok, akiknek ez már csak a genetikájukból kiindulva megadatott, a legtöbbeknek azonban tenni kell ezért. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mit mikor és hogyan használunk.

[wp_ad_camp_1]

A legtöbb nő szembesül a reklámokból a csodát ígérő, ránctalanító krémekkel vagy éppen a kimagaslóan tiszta bőrt biztosító arctisztítókkal. Nagyon sokan meg is vásárolják ezeket, a sok esetben drága termékeket, azonban azzal nincsenek tisztában, hogy a használatuk is befolyásolja, hogy milyen eredményt érhetnek el velük. Vannak ugyanis amolyan szabályszerűségek, amelyek betartásával maximalizálhatjuk a krémek és arctisztítók hatását. Elsődleges fontosságú például, hogy egy termékcsaládot használjunk. Ez azt jelenti, hogy akkor teszünk a legjobbat az arcbőrünknek, ha ugyanolyan márkájú az arctisztító, a tonik, az arckrém és a szemránckrém is. Ne legyen az egyik ilyen, a másik meg olyan! A másik fontos szabály a kozmetikumok helyes sorrendben való használata. Sokan ugyanis elkövetik azt a hibát, hogy egyszerűen csak bekenik az arcukat a drága krémmel, pedig az így önmagában nem is biztos, hogy megfelelően ki tudja fejten a hatását. Az arcápolás első lépése ugyanis mindenképpen az arctisztítás kell, legyen. De nem szappannal! A szappan csak kiszárítja a bőrt.

Arcápolás
Arcápolás

Vásároljunk valódi arctisztítót a bőrtípusunknak megfelelően! Az arctisztítás után jöhet a tonizálás. Persze a száraz bőrűeknek nem biztos, hogy jót tesz a tonik. Ők használhatnak helyette esetleg micellás vizet. Ezzel a lépéssel eltávolítunk minden arcon maradt zsiradékot. És csak ezután következhet maga az arckrém, amelyet alulról felfelé és belülről kifelé, apró körkörös mozdulatokkal kell felvinni. Plusz egy lépésként pedig húsz év fölött érdemes szemkörnyékápolót is alkalmazni a korunknak megfelelően. Amennyiben ilyen sorrendben végezzük az arcápolást, akkor biztosak lehetünk benne, hogy jobb hatást érünk el a megvásárolt kozmetikumokkal. A bőrünk idővel ezt az extra gondoskodást biztosan meg fogja hálálni.