A Mikulás egyetlen éjszaka alatt tényleg képes mindenkihez eljutni?

A tudósok utána számoltak, hogy vajon nem csalás-e az, hogy a Mikulás tényleg mindenkihez el tud jutni egyetlen éjszaka leforgása alatt. A tudományos magyarázat segítségével egyéb dolgokat is meg lehet tudni a Mikulás létezésével kapcsolatosan. De vegyük csak szépen sorra, és kezdjük a Mikulásnak segítő rénszarvasoknál.

[wp_ad_camp_1]

Miért piros a rénszarvas orra? Az elképzelések szerint azért, mert így könnyebben meg tud birkózni a repüléssel. A piros színt tulajdonképpen az orrban lévő vörösvérsejtek adják meg. A magas vörösvérsejtszám elengedhetetlenné válik az oxigén szállításához, valamint a testhőmérséklet szabályozásához, olyan extrém körülmények között, mint például a repülés. Ez csak azt bizonyítja, hogy a rénszarvas tökéletesen tud alkalmazkodni azzal a munkával, amely komoly fizikai megterheléssel jár.

Mikulás
Mikulás

A statisztikai adatok szerint a Földön 2 milliárd gyermek él, de azt is figyelembe kell venni, hogy a Télapó nem látogatja meg a héber, buddhista, muszlin gyermekeket, így azoknak száma jócskán lecsökken, alig érve el a 380 millió csemetét. Ha tovább osszuk, akkor egy további átlaggal számolva egy családnál körülbelül 2,5 gyermek van, akkor már csak 152 millió otthonba el ellátogatni a télapónak egy éjszaka alatt.

Másodpercenként kilencszázra csökken ennek a lehetősége. A fizikusok szerint a Mikulás sebessége semmiképpen sem lehet több mint kilencven ezer kilométer óránként, és figyelembe vették azt is, hogy mindig szakszerűen parkol le a szánjával. Ha fény derülne a titok nyitjára, akkor annak a kutatók is megörülnének.