A méz gyógyító hatásai

Legyünk nagyon hálásak a méheknek, hiszen felbecsülhetetlen értékű anyagot gyártanak az ember számára! Az általuk gyártott méznek számos jótékony, gyógyító hatása van, amelyekről érdemes, sőt rendkívül fontos tudnia minden egyes embernek!

[wp_ad_camp_1]

A mézet a megfázás tüneteinek enyhítését ajánljuk. A leghatékonyabb talán az akácméz, de bármilyen fajta méz eléri hatását, ha langyos teába keverve fogyasztjuk azt. A napraforgóméz, az akácméz, valamint a repceméz mind-mind enyhíti a legmakacsabb torokfájást is. Ha gyenge az immunrendszerünk, és szeretnénk, hogy az nagyobb ellenálló képességgel rendelkezzen, akkor nem kell különféle gyógyszereket szednünk, elég, ha naponta egy-egy kanál akácmézet, repcemézet, vagy akár vegyes virágmézet fogyasztunk, hiszen mindegyik rengeteg vitamint tartalmaz. Érzékeny a gyomra, és szinte minden étkezés után elviselhetetlen fájdalom jelentkezik abban? Ebben az esetben is a méz a tökéletes megoldás. Azonban ilyenkor tilos napraforgómézet fogyasztani, inkább próbálkozzunk a repcemézzel, vagy akácmézzel. Csontproblémákkal küzd? Egyen mézet! Az akácméz magas kalciumtartalma miatt nagyon jó hatással lehet az ön csontjaira is!

Méz
Méz

Ha vérszegénységgel küzd, akkor az akácméz és a repceméz a legjobb választás, hiszen mindkettő magas vastartalommal bír. A vegyes virágméz pedig kiváló baktériumölő hatással bír, ezért nagyon jó megoldás például sebek gyógyítására. Ha méregtelenítené szeretné a szervezetét, akkor az akácmézet ajánljuk figyelmébe, hiszen annak rendkívül magas a kálium és kéntartalma is. Ha nem szenved semmilyen betegségben, és szeretné megtartani nagyszerű egészségi állapotát, akkor vezesse be napi étrendjébe a vegyes virágmézet. Árban is ez a legmegfelelőbb, de garantáltan rengeteg betegségtől meg fogja óvni önt!