A mexikói konyha legfinomabb ételei

A mexikói konyha manapság már igen elterjedt, így szerencsére hazánkban is sok helyen lehet már kipróbálni ezeket az ínycsiklandozó fogásokat, és akár otthon is elkészíthetjük a hagyományos mexikói ételeket. A mexikói konyha jellegzetessége a fűszerek, főleg a bors és a paprika csodálatos keveréke.

[wp_ad_camp_1]

A mexikóiak szinte mindent csípősen főznek, és egy ilyen tipikus csípős mexikói növény a jalaepena, amit már nálunk is lehet kapni. Hagyományos ételeikhez nagyrészt 3 hozzávalót használnak, amelyekből minimum 1 megtalálható minden egyes ételükben, ez a 3 hozzávaló pedig a következő: tortilla, chili és bab. Mexikó legnépszerűbb előételei a tortilla, a nachos, a quesadilla, a guacemola és a chimichanga. Ezeket az előételeket főleg salsa szósz kíséretében fogyasztják. A mexikóiak szinten minden ételhez fogyasztanak salsa szószt, nem hiába Mexikó a mártások országa. A tortillat többféleképpen is el lehet készíteni, az egyik tortilla alapú étel a tacos. A tortilla és a töltelék ebben az esetben külön kerül tálalásra, és mindenki megtölti saját maga a lepényt.

Mexikói konyha
Mexikói konyha

A quesadilla a mexikói konyha másik ínycsiklandozó étele, amely főleg sajtot tartalmaz. A pastes is egy nagyon finom mexikói étel, amely elkészíthető húsos, almás, vagy ananászos töltelékkel is, hiszen tésztája sós és édes változatban is készíthető, kissé hasonlít a réteshez. Főételeikhez a mexikóiak nem használnak túl sok húsfélét. Roppant elterjedtek náluk a gulyáshoz hasonlító ételek, valamint a sült marhahús is, amelyet főleg babbal fogyasztanak. A mexikóiak ritkán fogyasztanak leveseket és főzelékeket, de az édességet annál inkább imádják, nagyon szeretik például a fagylalttal készített desszerteket, és a pudinggal, vagy gyümölccsel készített süteményeket és édességeket is.