A mérvadó skorbut tanulmány új elemzése frissíti a C-vitamin szükségleteket

Anglia azon törekvéseihez, hogy háborút indítsanak és segítsék a lakosság túlélését a második világháború idején, tudniuk kellett: Megfelelőek voltak-e a mentőcsónakok adagjai a tengeren való túléléshez? És számos nyilvános, egészség szempontjából fontos kísérlet közül feltárták, hogy mennyi C -vitaminra volt szüksége egy személynek, hogy elkerülje a halálos betegséget, a skorbutot.

A Sheffield-i Sorby Kutatóintézet egyik kísérletében, amelyet „hajótörési” kísérletnek neveztek, az önkénteseket csak azzal etették, amiket a haditengerészet mentőcsónakjaiban szállítottak. A fárasztó kísérlet során több vizet és kevesebb ételt szállítottak mentőcsónakokban. Az egyik robusztusabb kísérlet, amelyet emberi alanyokon végeztek ez idő alatt Angliában, és amelynek hosszú távú közegészségügyi következményei voltak, egy C-vitamin vizsgálat volt, amelyet 1944-ben, szintén Sorbyban kezdtek el. Ez az orvosi kísérlet 20 alanyt érintett. Egy leendő Nobel-díjas felügyelte őket, és részletes adatokat vezettek a vizsgálat minden résztvevőjéről.

„A C -vitamin kísérlet megdöbbentő tanulmány” – mondta Philippe Hujoel, a Sorby C-vitamin -kísérlet új tanulmányának vezető szerzője, gyakorló fogorvos és az UW Fogorvostudományi Iskola szájhigiéniával foglalkozó professzora. „Hosszú távon kimerítették az emberek C-vitamin szintjét, és életveszélyes vészhelyzeteket hoztak létre. Annak ellenére, hogy két kísérleti résztvevőnek életveszélyes szívproblémái voltak a C-vitamin-hiány miatt, tette hozzá Hujoel, egyik alany sem szenvedett tartós kárt, és a későbbi interjúkban több résztvevő azt mondta, hogy a kutatás fontosságára való tekintettel újra önkéntes lesz. A háború és az élelmiszerhiány miatt nem volt elegendő C-vitamin, és konzervatívak akartak lenni a készletekkel – magyarázta Hujoel, aki a járványtan adjunktusa is.