A megfelelő matrac kiválasztása

Egy matracnál a legfontosabb, hogy maradéktalanul kényelmes legyen és nyugodtan tudjunk rajta pihenni. A matracok beszerzési ára lehet alacsony, vagy nagyon magas is, ezt mindenki maga dönti el, hogy mennyit költ rá. Bár figyeljünk oda, hogy nagyon olcsón, nem fogunk csúcsminőségűt kapni, és az sem biztos, hogy a méregdrága termékek megfelelnek majd a mi igényeinek.

[wp_ad_camp_1]

A matrac cseréjét ajánlatos 8-10 évente megejteni, azonban az emberek többsége erre csak akkor kerít sort, ha már reggelente rendszeres hát, nyak és végtagfájdalmakkal, valamint ízületi panaszokkal ébred és állandó kialvatlanságban szenved. Mivel életünk egyharmadát ágyban töltjük, ezért figyeljünk oda a matrac épségére és kényelmére.  Azok számára, akik nem szeretnének vagyonokat fekhelyükre költeni, ajánlatos a szivacsmatrac vásárlása. Ez viszont, csak olyan személyeknek fog megfelelni, akik nem szenvednek különösebb ízületi fájdalmakban, így nekik tökéletes lehet ez pár évig. Ha ehhez egy jó ágyrács társul, igazán kényelmes érzést adhat.

Matrac
Matrac

Hátrányai közé sorolható, hogy túl puha és hamar kialakulnak benne gödrök, de ettől sem kell megijedni, mivel már jobb minőségűt is találhatunk a boltokban, amik kevésbé deformálódnak és hosszú ideig jó szolgálatot tesznek. Nincs bennünk szerves anyag, így a poratka ellen is védelmet nyújtanak.

Azoknak, akiknek nem számít az ár, ajánlatos a Memory Foam típusú matrac mellett dönteni. Ez tökéletes az oldalunkon alváshoz. Számos előnye van, de a legfőbb, hogy elosztja a testsúlyt, nincsenek rajta nyomáspontok. A kényelmes és nyugodt alvást garantálja. Idősebbeknek és betegségben szenvedőknek tökéletes lehet, ezért ilyen esetekben, ne sajnáljuk a magasabb összeget rákölteni. Nem akadályozza a vérkeringést, a felfekvés ellen hatékony. Hátrányai közé, a magas áron kívül más nem sorolható.