A megfelelő köszönőlevelek vendéglátóknak

Ha kétségei vannak azzal kapcsolatban, hogy küldjön-e köszönőlevelet, tegye meg. Jó házigazdának vagy háziasszonynak lenni sok tervezést és energiát igényel, hogy mindenki jól érezze magát és jól szórakozzon. Ha vendég volt valaki otthonában, egy köszönőlevél a legjobb módja annak, hogy kifejezze háláját.

Amint lehetséges, miután hazaért valakihez egy ünnepségről vagy egy vacsoráról, a megfelelő etikett megköveteli, hogy küldjön egy köszönőlevelet. Nem kell hosszú levélnek lennie, de ki kell fejeznie a legmélyebb háláját. A hosting meglehetősen sok időt és erőfeszítést igényel, így ez lehetőséget ad ennek elismerésére. Ne aggódjon a tökéletes üzenet létrehozása miatt. A köszönőlevéltől nem elvárható, hogy műalkotás legyen, és nem az okosságának kimutatásának módja. A kulcs az, hogy olyasmit írjon, ami kifejezi az őszinte elismerését. Köszönetnyilvánítás írásakor bizonyos elemeket tartalmaznia kell a leghatékonyabb üzenet érdekében. Levelét mindig köszönő megjegyzéssel kezdje. Adjon hozzá valami konkrétat az ott tartózkodás idejéről. Nyilatkozattal fejezze be, hogy újra látni szeretné a személyt, és ne felejtse el aláírni a nevét. A hálát kifejezve ajándékot is küldhet, még akkor is, ha már vitt a házigazdának vagy hostessnek ajándékot, de ez nem szükséges.

A köszönőlevélnek őszintének kell lennie, ezért mindig jó átgondolni, és előállni néhány konkrétummal. Miután elolvasta, a címzettnek éreznie kell, hogy őszintén hálás. Mindig jó ötlet minden meghívást vagy ígéretet követni a köszönőlevelekben. Ha még nem küldött ajándékot, most megteheti. Ha bármilyen megjegyzést tesz az ismételt összejövetel kapcsán, például felajánl egy kölcsönös vacsorameghívást, kövesse ezt. Mit írjon egy köszönőlevélbe egy éjszakai látogatás esetén? Mutasson elismerést a vendégszeretetért. Ajánlja fel a viszonzást. Bár ez nem szükséges, mindig jó ötlet ezt megtenni. Zárja be egy zárómondattal.