A marhahamburgerek tápértékei

Ha belegondolunk, hogy mit jelent az „egészség”, nem biztos, hogy a klasszikus marhahús-hamburgerek jutnak először az eszünkbe, mivel túl gyakran a gyorsételek királyaként emlegetik őket. De a hamburgernek nem kell egészségtelennek lennie! Gondolt már valaha a marhahús tápértékére?

A teraszon grillezett házi hamburgerek, akár marhahúsból, akár más alapanyagokból készülnek, nagyon fontos tápanyagokat tartalmazhatnak, amelyek megfelelő mennyiségben fogyasztva beleilleszthetők az egészséges életmódba és a kiegyensúlyozott étrendbe. Annak érdekében, hogy tájékozott döntést hozhasson étkezési szokásairól, elkészítettük a marhahamburgerek tápértékeinek lebontását. Szerencséje van azoknak, akik szívesebben ízlelgetik a hagyományos marhahamburgerek klasszikus zamatosságát! Bár igaz, hogy a vörös húsban lévő telített zsírok mennyisége aggasztó lehet néhányunk számára, akik a koleszterinszintünket próbálják figyelni, a marhahús sokkal többet tartalmaz, mint pusztán zsír.

A marhahús-hamburger kiváló fehérjeforrás, amely az egészséges agyműködéshez nélkülözhetetlen makrotápanyag. A szakértők által közzétett jelentésből kiderül, hogy egyetlen 90 grammos marhahúspogácsa körülbelül 13 gramm fehérjét tartalmaz fűszerezés nélkül. Az ilyen méretű bolti marhahúspogácsák 30 gramm szénhidrátot, nyomokban cukrot és rostot, valamint 396 gramm nátriumot is tartalmaznak. Ezenkívül a marhahús-hamburgerek olyan mikrotápanyag-ásványi anyagokat tartalmaznak, mint a vas, cink, szelén, réz, magnézium és foszfor, amelyek fontosak a vérszegénység és más vérrel kapcsolatos betegségek leküzdésében. A marhahús hamburgerek kolint is tartalmaznak, amely segít szervezetünknek egészséges idegsejtek átvitelében a jó memória és a stabil hangulat érdekében.