A magabiztos távmunkássá válás módjai

Könnyen feltételezhető, hogy a legtöbb munkavállalót izgatja a távmunkára való áttérés, de ez nem mindenkire érvényes. A távmunka egyesek számára komoly megrázkódtatást okozott, és a távmunkával kapcsolatos lehetőségek bővülése miatt néhány szakember megkérdőjelezheti jövőjét a munkaerőpiacon.

[wp_ad_camp_1]

A Forbes-ban 2020 nyarán közzétett felmérés azt mutatta, hogy az alkalmazottak 27% -a „csüggedt alkalmazott”, aki nem szereti az otthoni munkát. Ezek az alkalmazottak gyakran hosszú órákat, több virtuális találkozót, valamint a munka és a személyes élet közötti elmosódott vonalakat említették okokként, hogy miért nem élvezik a távoli munkatapasztalatokat. Mindez nem igazán meglepő, mert a munkaerő nagy százaléka jött létre abban az időben, amikor sokan úgy vélték, hogy a munka és az otthoni élet nem keveredik. Néhány kivételtől eltekintve a legtöbb távoli munkakör rugalmassággal rendelkezik, ahol mindaddig, amíg bizonyos határidőket betartanak és a munkát elvégzik, a vezetők nem tartják be a munkavállalók esetében a tipikus 9-5 közötti óraszámot.

Tehát ezt szem előtt tartva kérdezze meg magától: „Mikor vagyok a legeredményesebb?” Ez nagyon hasonlít azokhoz a tanácsokhoz, amelyeket azoknak adunk, akik megpróbálják kezelni az álláskeresési ütemtervet. Például egyes munkavállalók megpróbálnak kora reggel három-négy órás időzítést beosztani a munkára, délután pedig egy kis plusz időt hagynak számukra, hogy személyes ügyekkel foglalkozzanak, vagy extra hosszú szünetet élvezhessenek. Ha figyelembe veszi szakmai és személyes igényeit, akkor összeállíthat egy ütemtervet, amely a legjobban működik. Ez nem fordulhat elő egyik napról a másikra, ezért rendben van, ha különböző ütemezési blokkokat és rutinokat próbál ki, miközben megpróbálja kideríteni, mi működik.