A lenmag számos jótékony hatása

A lenmagot már 6000 évvel ezelőtt is fogyasztották az emberek. Így nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez volt a világon először termesztett úgynevezett superfood. A lenmagnak számtalan előnyős tulajdonosát ismerjük, melyek közül legjelentősebb az emésztéssel van kapcsolatban.

[wp_ad_camp_1]

Az mellett, hogy egészséges szépíti a bőrt, csökkenti a koleszterinszintet és az édességutáni vágyat is egyaránt. Továbbá összhangba hozza hormonrendszert és segíti a fogyókúrát. A lenmagot könnyű felismeri, kicsi barna, és az egyik legjobb tulajdonsága, hogy nagyon gazdag a növényi alapú omega-3 zsírsavban. A számos jó tulajdonsága közül a következő pedig az, hogy a táplálkozásunkban első számú forrása a lignánoknak. A lenmagban körülbelül hétszer több lignán található, mint a második helyen álló szezámmagban. A lignán nem más, mint a női hormonok egyensúlyban tartásáért a felelős anyag. Továbbá a lenmagban nagyon magas mennyiségben megtalálható még B6 vitamin, vas, kálium, réz és cink. Illetve, ha elfogyasztunk 3 evőkanálnyi lenmagban abban megtalálhatunk 6,388 mg Omega-3 vitamint, 8g rost, 6g fehérje, 31%RDA B1 vitamin, 35% RDA Mangán, 30% RDA Magnézium, 19% RDA Foszfor, 10% RDA Szelén.

Lenmag
Lenmag

A lenmag további jó tulajdonsága közzé sorolható még az is, hogy nagyon gazdag oldható és oldhatatlan rost tartalma, amely támogatja a vastagbél méregtelenítő folyamatit. Illetve zsírégető hatással bír. Az ajánlott a napi mennyiség 30-40 gramm. A nők nagy örömére kihatással van az egészséges haj és bőr elérésében is, illetve az erősebb körmöket is befolyásolja. Ezek érdekében ajánlott a napi 2 evőkanál lenmag, vagy az 14 evőkanál lenmagolaj elfogyasztása. Az USA-ban megállapították, hogy a lenmag csökkenti az elhízás mértékét és támogatja a fogyást, illetve természetes csökkenti a koleszterinszintet.