A legújabb és leghatékonyabb tetőszigetelési rendszer

Számtalan tetőszigetelési megoldással találkozhatnak az érdeklődők, viszont sok fontos szempont van, melynek csak kevés szigetelés tud eleget tenni. A legújabb megoldást a  SikaRoof MTC kenhető szigetelési rendszer dobta piacra. Ez a szigetelési mód a tetőfelújításokhoz, valamint új szigetelések készítéséhez nyújt felettébb tartós és biztonságos megoldást.

[wp_ad_camp_1]

Népszerűségét leginkább annak köszönheti, hogy egykomponensű szigetelőanyaga révén különösen leegyszerűsíti és felgyorsítja a munkavégzést, felhordása után tíz perc elteltével pedig már esőálló.

A nagyszerű SikaRoof MTC rendszerek olyan egyedülálló technológiát tudnak biztosítani az érdeklődők számára, mely következtében az anyag kötése a levegő nedvességtartalmának hatására indul be. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a vízszigetelő fólia képes kikeményedni a még legszélsőségesebb körülmények között is, tehát extrém hőmérsékleti tartományokban vagy a legkülönbözőbb relatív páratartalmak mellett is megfelelően funkcionál.

Tetőszigetelés
Tetőszigetelés

Ez persze nem azt jelenti, hogy akár közvetlenül eső előtt is felrakhatjuk a SikaRoof MTC rendszereket, sőt ez egyáltalán nem is ajánlott, ugyanis esztétikai szempontból egy erős zuhatag sokat tud rontani a szerkezeten, elrontja annak külalakját. Az eső természetesen nem okozhat szerkezeti károsodást a már felhordott rétegekben, ugyanis azok vízállósága továbbra is megmarad.

Ezen rendszerek legfőbb előnye az úgynevezett Sikalastic rétegben rejlik, ami folyékony felvitelének köszönhetően bármilyen bonyolult tetőszerkezeten eldolgozható és mivel nincs szükség toldásra, nincsenek illesztési pontok sem, tehát vízállósága maximális, tökéletes védelmet tud biztosítani a lakók számára. Az elhelyezés eszközigénye pedig szintén minimális, nincs szükség speciális eszközökre és akár húsz évig is biztosítja a megfelelő szigetelést.