A legszebb szigetek Cancun környékén

Cancun, Mexikó csodálatos tengerpartjairól, nagyszerű éjszakai életéről, szórakoztató bárjairól és divatos üdülőhelyeiről ismert. Sok turista azonban nem tudja azt, hogy Cancun néhány lenyűgöző szigettel is büszkélkedhet, köztük a legismertebb, Cozumel. Ezeknek a szigeteknek a része többnyire elhagyatott, és gyönyörű azúrkék vizekkel és cukorfehér homokkal büszkélkedhet, ami idilli menekülőhely lehet Cancun ünnepi hangulatából.

[wp_ad_camp_1]

A Cancun közelében fekvő többi sziget érdekes lehetőségeket kínál a turisták  számára a napfényes szórakozáshoz, beleértve a kajakkal való utazást. Perez-sziget egyike annak az öt zátonynak, amelyek az Alacranes-zátony Nemzeti Parkot alkotják. Ezeknek a zátonyoknak a tiszta vizei a hajókra nézve veszélyesek, ezért egy világítótornyot építettek fel Isle Perezre, hogy segítsék a hajókat a terület biztonságos irányításához. A világítótorony gazdája és néhány tengerészgyalogos valójában az egyetlen lakosok ezen a szigeten, és Perez-sziget az egyetlen zátony az öt közül, ahol élet van.

Cancun
Cancun

Ha nyugodt búvóhelyet keres, fontolja meg Isbo Holbox szigetét. De jobb, ha minél hamarabb ide látogat. Hogy miért? Mert ez az idilli kis sziget végre felhívja a turisták figyelmét. Szerencsére azonban Holbox Isla még mindig viszonylag nyugodt és kevésbé túlzsúfolt. A szállások főként butik szállodákból és kempingekből állnak – még nincsenek nagy üdülőhelyek. Szóval mit lehet látni ezen a szigeten? Gyönyörű, üres tengerpartokat, természetesen. Az Isla Holbox kiváló választás az ökoturisták számára is. A lagúna flamingók, pelikánok és más madarak is láthatók. Június és szeptember között a vizek vonzzák a világ legnagyobb bálnáinak halmozódását, valamint búvárkodni is lehet, ha valaki úszni akarna ezekkel a csodálatos lényekkel.