A legszebb cseh kastélyok

Számos okot tudnánk felsorolni arra, hogy miért éri meg ellátogatni a Cseh Köztársaságba, de nem kérdéses, hogy a várak és kastélyok a lista tetején állnak. Ha önt is lenyűgözi a középkori építészet, vagy érdekli a történelem, a cseh kastélyok biztosan tetszenek majd önnek. A Cseh Köztársaságban rengeteg kastély létezik, ez pedig lehetővé teszi azt, hogy több lenyűgöző kastély is útba essen, ha körutat tervez Csehországba.

[wp_ad_camp_1]

Prágától mindössze 30 percre található a Karlstejn kastély. A buja, zöld erdővel körülvett kastély olyan, akár a mesebeli kastélyok. Míg a 14. századi kastély külseje valóban gyönyörű, és a lépcsős elrendezése is igazán mutatós, a kastély belseje az, ami igazán káprázatos. A Karlstejn kastély otthont ad egy hatalmas ékkő gyűjteménynek amelyek a Szent Római Birodalomból származnak. Ezen kívül láthatja a cseh királyi ékszerek másolatát, és különleges esetekben akár ön is megérintheti ezeket az ékszereket. A leglátogatottabb kastély az egész országban a Prágai Vár, amely Cseh Köztársaság fővárosában található. A kastély valóban hatalmas, és a komplexum egészét a bolygó egyik legnagyobb kastélykomplexumának tartják.

Prágai vár
Prágai vár

A prágai vár a 9. században épült Bořivoj hercegnek. A kastély megjelenése azonban drasztikusan megváltozott az elmúlt 1200 évben, a gótikus felújításoknak köszönhetőek amelyeket a 14. században és később, a 20. század-ban végeztek. Csehország egyik legrégebbi és legfontosabb vára Krivoklat. Számos cseh király élt ebben a kastélyban, és a kastély  több kiemelkedő építészeti tulajdonsággal büszkélkedhet. Semmiképp se hagyja ki a Királyi Csarnok csodálatos csillagdobozát, a Nagy Torony tetejéről látható lenyűgöző kilátást és a könyvtárat sem, amely több mint 52 000 különböző könyvnek tárol az érdeklődők számára.