A legrégebbi nyaralóhely, Santiago de Compostela

Santiago de Compostela valószínűleg a világ első turisztikai célpontja. A kilencedik századtól kezdve több millió zarándok járt a 900 km hosszú Camino de Santiago-nál vagy a Szent Jakab-útnál, a francia határtól egészen Santiagoig,  James apostol temetkezési helyéig. Santiago de Compostela főbb nevezetességei ezért a zarándokhely környékén helyezkednek el, viszont ez az északnyugati spanyol város sok minden mást is rejt.

[wp_ad_camp_1]

Santiago de Compostela városában remek múzeumok, gyönyörű parkok és csodálatos középkori épületek várják a fényképezés kedvelőit. A város ismert nagyszerű ételeiről is híres,  ezért győződjön meg róla, hogy kipróbálja a Pulpa a la gallega-t, a főtt polipkenyeret, amely a tenger gyümölcsei legjavának tekinthető, legalábbis ezen a területen.. A Monte do Gozo vagy a Joy-hegység a Camino de Santiago fontos része. A városközponttól mintegy két mérföldre fekszik, ahol a zarándokok első látótere a végső rendeltetési helyükről, a Santiago de Compostela katedrálisról látszott. Onnan a zarándokoknak körülbelül egy órába telt a séta, hogy elérjék a hetekig vagy akár hónapokig tartó utazás végét.

Santiago de Compostela
Santiago de Compostela

A hegynek van egy hatalmas  szobája, amely szállót, koncerttermet, kerteket és sétautakat is tartalmaz. A Cidade da Cultura a 21. század egyik legszebb építészeti csodája. A Gaias-hegyen fekvő kulturális épületek modernista komplexumát úgy tervezték, hogy több ezer ablakkal rendelkező gördülő dombok kinézetét keltsék, melyek mindegyike különféle formákból készült. A legmodernebb technológiai komplexum utcákkal és plazákkal van összekötve. A létesítmény tartalmaz egy múzeumot, a Galíciai Könyvtárat és archívumokat is. Az építkezés magas költsége miatt egyes létesítmények, például az előadó-művészeti központ nem épülhetett meg.