A legnépszerűbb turisztikai látványosság Grönlandon

Grönlandról, a Dán Királyság autonóm nemzetéről valóban azt lehet mondani, hogy egy különálló világ. A legritkábban lakott országban és a Föld legnagyobb nem kontinentális szigetén a lakosság száma az országban kevesebb mint 60.000.

A jéghegyek és a gleccserek a környezet leghíresebb tulajdonságai és a turisták számára leglátványosabb látnivalók is. Hatalmas fantasztikus kék és fehér formák úsznak az égszínkék tengeren. A kilométer vastag szárazföldi jég statikusnak tűnik, de eltolódva és tágulva megreped és recseg. Zöld hegyek gyönyörű vadvirágokkal, lélegzetelállító fjordokkal, zuhogó sziklákkal, friss vizű forrásokkal, kristálytiszta egekkel és tiszta levegővel várják a turistákat. Az állatok a tengerben és a szárazföldön is lenyűgöző látványt nyújtanak: fókák, bálnák, jegesmedvék és rénszarvasok, hogy csak néhányat említsünk. Az éghajlatot szem előtt tartva a közlekedés itt kissé szokatlan. Gyakorlatilag nincsenek utak a városok között, így ha felfedezni akarja, akkor hajóval, repülőgéppel, szánnal vagy motoros szánnal érdemes.

Grönland leglátogatottabb területe és 2004 óta az UNESCO Világörökség része, ez a csodálatos partszakasz a Disko-öbölben, ahol hatalmas gleccserek “születnek”, ami azt jelenti, hogy a jéghegyek letörnek a gleccserekről és a parti vizekbe úsznak. Ha szerencséje van szemtanúja lehet ennek a félelmetes természeti látványnak, amelyet Grönland többi jégfjordjától eltérően szárazföldről is meg lehet nézni. Az egyik legjobb tennivaló a grönlandi turisták számára, hogy megtapasztalják a bálnákkal való szoros találkozást. A fjordok többsége májusra elolvad, így a jéghegyek között való cirkálásra és a bálnafigyelésre van lehetőség a lélegzetelállító tengerpart mentén általában június és július a legjobb hónap.