A légkondicionáló kompresszora

A légkondicionáló kompresszora az az alkatrész, amely segít abban, hogy a légkondicionáló mindig megfelelően működjön. A légkondicionáló kompresszor életmentő tud lenni, hiszen képzeljen el egy forró nyári napot, amikor még a levegővételtől is melege van, ilyenkor nagyon jól tud jönni, ha megfelelően működik a légkondicionáló berendezés.

[wp_ad_camp_1]

Nagyon fontos, hogy mindig gondoskodjunk a légkondicionálóról, mert ha nem figyel oda rá időközönként, akkor biztosan akkor megy majd tönkre a rendszer, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. A légkondicionáló kompresszora hűtött gázt általában Freont pumpál ki, majd átviszi ezt a kondenzátorba. Ez tömöríti, majd kibővíti azt miközben átmegy a légkondicionáló rendszeren, ami pedig hideg levegővé alakítja azt. Ezután kiáramlik a műszerfalon keresztül ami mennyei érzés lehet a forró napokon, amikor több mint 30 fokra melegszik az autó.

Légkondicionáló kompresszor
Légkondicionáló kompresszor

A légkondicionáló kompresszor elzáródását több tényező is okozhatja, például meghibásodhat a hajtószíj és gond lehet a feszültséggel is, eltömítődhet a légáramlás de akár olajfoltok is keletkezhetnek a kompresszorban. Ezeket a problémákat mind nagyon könnyű észrevenni, de ha valami más problémát észlel a légkondicionálóban, akkor ahhoz már szerelőre lesz szükség. Ahhoz, hogy mindig minden jól működjön, működtesse 10 percen keresztül a légkondicionálót, mert ez segít majd abban, hogy fenntartsa a nyomást a gázkamrában.