A legjobb tennivalók Louisiana-ban

Az államok déli részén található Louisiana híres magával ragadó cajun- és kreol-kultúrájáról, amelyet acadi, francia és spanyol hatások árasztanak el. A zene, a konyha és a nyelvek ezen mámorító keverékét leginkább olyan városokban lehet felfedezni, mint Lafayette és Baton Rouge – ez az állam fővárosa. Nem szabad kihagyni New Orleans-t, és a mesés francia negyedet, amely a csodálatos Mardi Gras ünnepekről és számos más turisztikai látványosságról híres.

[wp_ad_camp_1]

Louisiana egyik legfontosabb és legimpozánsabb történelmi helyszíne, az Oak Alley Plantation az állam délkeleti részén található. A lenyűgözően festői helyen, a Mississippi folyó partján található, különösen a bájos lombkoronáról ismert, amely üdvözli Önt a szálláshelyen. Az azonos nevű gyönyörű szigetének keleti csücskében fekszik a gyönyörű Grand Isle State Park, amely biztosan örömet szerez a természet szerelmeseinek és a szabadtéri rajongóknak egyaránt. A Mexikói-öböl meleg vizeinek, a Barataria-öböl és a Mississippi-öböl találkozásának helyén számos kiváló szabadtéri tevékenység várja a vendégeket. Csodálatos módja annak, hogy felfedezze New Orleans számtalan csodálatos látnivalóját, ha felmegy a Steamboat Natchezre és hajókázik a Mississippi folyó mentén.

Mivel a város története elválaszthatatlanul összekapcsolódik a rajta átfolyó folyóval, nincs jobb módja annak, hogy megtapasztalja örökségét és vendégszeretetét, mintha a csinos régi fedélzetéről érkezne. Az Oak Alley ültetvénytől rövid távolságra található a Bayou állam másik legfontosabb történelmi helyszíne, a Laura ültetvény. A Louisiana American Heritage Trail részeként található nagy ingatlan a Mississippi folyó nyugati partján fekszik. 1804-ben alapították, ez a 19. században virágzott, ekkor a rabszolgasoros emberek (kreol és amerikai egyaránt) betakarították az ültetvény cukornádját.