A legjobb tennivalók Ithacában

A New York-i Finger Lakes régió legnagyobb városa, Ithaca egy szép, élénk hely a látogatáshoz, amely sok mindent tartalmaz. Egy lenyűgöző helyen, a Cayuga-tó déli csücskében található, és híres arról, hogy otthont ad az Ivy League Cornell Egyetemnek és az Ithaca College-nak, valamint a több mint 150 vízesésnek és számtalan szurdoknak, amelyek festői környezetét díszítik.

A város északkeleti szélén található a lenyűgöző és híres Cornell Lab of Ornithology Lab. A világszerte fontos kutatásairól híres, korszerű központ érdekes és oktató kiállításokat, műalkotásokat és szabadtéri tevékenységeket kínál a látogatók számára. Az 1915 -ös alapítás óta a laboratórium hatalmas mértékben bővült, és ma már több száz tudós és diák dolgozik a létesítményben. Minden évben alapvető és befolyásos kutatásokat végeznek mindenféle madárról, viselkedésükről és populációjukról, valamint a Föld biológiai sokféleségéről. Amellett, hogy kiállításokon és műalkotásokon keresztül ismerkedhet meg a labor munkájával, sétálhat a Sapsucker Woods Sanctuary vizes élőhelyein és erdeiben is, ahol több mint 200 madárfajt láttak.

A lenyűgöző tájnak és természetnek otthont adó Taughannock Falls State Park mindössze tizenöt perces autóútra fekszik a belvárostól északnyugatra. Amellett, hogy a Sziklás-hegységtől keletre fekvő államok legmagasabb egycseppes vízesésével büszkélkedhet, számtalan szórakoztató szabadtéri tevékenységet és idilli természetfoltot is kínál a vendégeknek. A népszerű park részben a Cayuga -tó festői partjainál található, és a szívében található mesés vízesésekről kapta a nevét. Hatvanhat méter magasra tornyosul, és minden bizonnyal varázslatos látványt nyújt két kisebb vízeséssel a Taughannock-patak mentén, amely egy gyönyörű szurdokon kanyarog. A parkban túrázás és kerékpározás, valamint a fenomenális vízesésekről készült fényképek készítése mellett a látogatók horgászhatnak, úszhatnak és csónakázhatnak a tónál.