A legjobb tennivalók Chesterben

Az ország egyik legszebb városközpontjával büszkélkedő Chester fallal körülvett székesegyháza Anglia északnyugati részén található, közvetlenül Wales határán. Mivel római erődként alapították Kr. U. 79-ben, gazdag történelemmel és örökséggel rendelkezik, ősi régészeti lelőhelyek találhatók az évszázados épületek és műemlékek mellett.

[wp_ad_camp_1]

Stratégiai elhelyezkedése, valamint a Dee folyó által okozott kereskedelem és jólét miatt a város ellen gyakran harcoltak. A skótoktól és szászoktól kezdve a dánokig és a vikingekig mindenki uralkodott ezen a területen. Míg turisztikai attrakcióinak többsége a két évezredes történelméhez kapcsolódik, Chesterben kulturális és gyermekbarát tennivalók is vannak. A város történelmi központjában található a Storyhouse épület, amely nemcsak könyvtárnak és étteremnek, hanem színháznak és mozinak is otthont ad. Nagyon népszerű hely, rengeteg kiváló színdarabot és előadást mutat be számtalan kulturális esemény és film segítségével, amelyeket az év során bemutatnak. Az Art Deco épület 1936-os Odeon mozi megnyitása óta a város kulturális életének középpontjában áll. Míg egyesek a könyvtárát használják, mások kézműves foglalkozásokat tartanak, étkezésekett élveznek az étteremben vagy eseményeken vesznek részt.

Ezenkívül a mesés Storyhouse remek estét kínál a szórakoztató Open Mic estéknek, filmvetítéseknek és fantasztikus színházi műsoroknak köszönhetően. Csak egy rövid sétára a Storyhouse-tól Chester egyik legfontosabb látványossága található, a magával ragadó Grosvenor Múzeum. Remek Renaissance Revival épületében számos műtárgy, műalkotás és régészeti lelet található, gyűjteményének nagy része a római korszakra összpontosít. Belül érdekes kiállítások találhatók a város életéről a római korban és a birodalom Nagy-Britanniában való terjeszkedéséről, a légióit és az erődítményeket bemutató kiállításokkal.