A legjobb szépségvitaminok

Arra már akarva és akaratlanul is rájöhettünk, hogy mik azok melyek károsan hatnak a szépségünkre, hiszen rögtön kiütköznek, ha nem jól járunk el. Ilyen például a túl sok édesség, túl sós ételek, az éjjeli virrasztás, illetve a túl kevés vízfogyasztás stb.

[wp_ad_camp_1]

Azt viszont kevesen gondolnák, hogy a legjobbnak hirdetett szépségvitaminok is ok esetben semmit se érnek. Ám mi most bemutatunk négy szépségvitamin, melyek garantált eredményeket biztosítanak. Ezek pedig a viszonylag olcsón bármelyik drogériában beszerezhetőek. Az első ilyen vitaminunk, a Biotin, amely nem más, mint B7-vitamin a haj és a bőrvédő hatásáról híres. A B7-vitamin segíti a sejtek termelődését, és lebontja a zsírokat és a fehérjéket. Amennyiben nagyon súlyos vitaminhiánnyal rendelkezünk, akkor a hatása elenyésző. A következő vitaminunk, amely legtöbb arcápoló krémben megtalálható az E-vitamin. Amely nagyon fontos összetevőnek számít, és a legtöbb szépségápoló termékben megtalálható, ám sokszor a várt eredmény elmarad.

Szépségvitamin
Szépségvitamin

Az E-vitaminban található antioxidánsok jótékony hatással vannak a bőrre, ezért a rendszeres használata nagyban elősegíti a ráncok kisimulását. A harmadik vitamin, az A-vitamin, melyet nagyon sokan kedvelnek a benne található Retinolt fiatalító hatása miatt. Amennyiben szeretnénk megőrizni a fiatalságunkat, akkor valóban erre a vitaminra lesz szükségünk, ugyanis tényleg ez a legjobb öregedés gátló, amely segíti a sejtek megújulását. A következő szépségvitaminunk nem más, mint a Cink, amely hasznos lehet a kipirosodások és pattanások ellen, mivel felgyorsítja a természetes gyógyulás folyamatát. A vitaminkomplexumok elsősegélynek jók lehetnek, de mindig inkább arra törekedjünk, hogy a helyes táplálkozás által pótoljuk a hiányzó tápanyagokat.