A legjobb programok Queenstownban, Új-Zélandon

Az izgalmas kalandtevékenységeiről világszerte híres Queenstown egy nagyon festői helyen, a Wakatipu-tó partján helyezkedik el, fenséges hegyekkel körülvéve. Régóta népszerű üdülőváros, mindent tartalmaz, amit csak kívánhat egy nyaralóhelytől, és ez az egyik fő hely, ahová a nemzetközi látogatók elmennek ha Új-Zélandon járnak.

Egykor egy kicsi, félreeső dél-szigeti város, a nyolcvanas években vált ismertté csodálatos téli sportjairól, Queenstown ma már évente több millió turistát vonz a csábító kalandtevékenységeknek köszönhetően. Összesen több mint 220 olyan tennivaló van Queenstownban, amelyek felpörgetik az adrenalint, a bungee jumpinggal, a raftinggal, a siklóernyőzéssel és az ejtőernyőzéssel együtt. Mindezeken felül bájos központja is tele van felfedezendő bárokkal és éttermekkel, miközben számtalan világszínvonalú pincészet található a közelben. A sok szabadtéri tevékenység és a rengeteg epikus táj miatt Queenstown valóban az egyik legjobb hely Új-Zélandon. Az Új-Zélandon őshonos szép madarak, növények és állatok hatalmas gyűjteményének otthona, a fantasztikus Kiwi Birdlife Park a város központjában található.

A béke és a nyugalom oázisa, gyönyörű kertjei élvezetet nyújtanak felfedezésre érdekes természetvédelmi műsorokkal, amelyek rendszeresen zajlanak. A családok kedvence, a vadon élő állatok menedékhelyét 1986-ban alapították, hogy megvédjék a helyi madárvilágot és megőrizzék természetes élőhelyüket. Napjainkban több mint száz fajnak ad otthont. Mindössze húsz perces autóútra Queenstowntól keletre található a történelmi Kawarau híd, amely a világ első kereskedelmi bungee jumpjának helyszíne. 1880 -ban épült, festői helyen, a zúgó Kawarau folyó szélességében és alatta tátongó szurdokban.