A legjobb programok Kentucky-ban

A „Bluegrass State” néven ismert Kentucky Nemzetközösség az Egyesült Államok déli régiójában található. Míg Louisville és Lexington nagy és élénk városainak ad otthont, az állam nagy részét kisvárosok alkotják, és bourbon szeszfőzdék tarkítják dombjait és vidékeit.

[wp_ad_camp_1]

Louisville óvárosának szívében, Kentucky legnagyobb városában található a magával ragadó Conrad-Caldwell házmúzeum. Fontos és lenyűgöző épület, gyönyörű vonalakkal és régiségekkel rendelkezik, amelyeket a látogatók megnézhetnek bármelyik lenyűgöző túrán. Az 1895-ben helyi mágnás számára épített „Conrad-kastély” gyönyörű Richardsonian-Romanes stílusban épült. Tornyai mellett finoman faragott állatokat és vízköpőket tekinthet meg az impozáns mészkőfalakba vésve. A belső tér ugyanolyan vonzó: hihetetlen fametszetek és ólomüveg ablakok láthatók, míg a régiségek és korabeli darabok a csarnokokat, apartmanokat és szalonokat díszítik.

Miután meglátogatta a csodálatos múzeumot, érdemes sétálgatni a közeli környéken, amely tele van gyönyörű, régi épületekkel. A Barlangváros szélén található a Crystal Onyx-barlang – az egyik legvarázslatosabb az államot ábrázoló barlangok közül. Tele lenyűgöző formációkkal és látványos cseppkövekkel valamint sztalagmitokkal, nagyon népszerű és fotogén turisztikai attrakció. Kentucky másik vonzó földalatti látványossága a kedves Louisville Mega-barlang, amely az azonos nevű város részei alatt fut. Az egykori mészkőbányában az ember által készített alagutak és barlangok több mint 25 kilométerre nyúlnak, és üzleti valamint turisztikai létesítményeket tartalmaznak. A Lorettótól nem messze fekszik a csodálatos Maker’s Mark Distillery, amely 1953-ban nyílt meg. Azóta ragyogó bourbonokat gyárt. A látogatók mindent megismerhetnek a kiemelkedő whisky-műhelyek egyikén, ezért érdemes ide látogatni.