A legjobb programok Durango-ban

Colorado délnyugati sarkában található Durango kisvárosa, amely a történelmi helyek és a kulturális turisztikai látványosságok csábító keverékével büszkélkedhet. Mivel fenséges hegyek, völgyek és erdők veszik körül, kanyonok és sivatag találhatók a közelben, Durangóban rengeteg epikus szabadtéri kalandtevékenység és egyéb aktív tevékenység található.

[wp_ad_camp_1]

A városközponttól északra található a Durango Wildlife Museum, amely az Animas folyó partján fekszik. Amellett, hogy oktatási kiállításoknak ad otthont a környék természetéről és élővilágáról, van egy halkeltetője is, amely lazacokkal és pisztrángokkal látja el a közeli folyókat és tavakat. A keltető működéséről szóló videó megtekintése mellett a látogatók megetethetik a halak ezreit, amelyek hatalmas számban úsznak a szabadtéri tavakban és tartályokban. A szomszédos múzeumban mindent megismerhet Colorado helyi élővilágáról, változatos ökoszisztémáiról és élőhelyeiről. Tájékoztató jellegű kiállítások, fotókiállítások, valamint lovas és halak láthatók itt. Mivel Durangot lenyűgöző tájak veszik körül, nem meglepő, hogy a város népszerű hely a hegyikerékpározásra. A közeli hegyeken, völgyekben és sivatagban végigkísérve számtalan útvonalat lehet fotózni az az epikus természettel és kilátással, bárhová is megy.

Míg egyes utak elég egyszerűek a haladáshoz, mások kihívásokkal telibbek és technikásabbak, meredek lejtőket, veszélyes szakaszokat tartalmaznak. A hegyikerékpározás legjobb helyszíne a Horse Gulch, amelynek ötven kilométernyi pályája van, és a távolabbi Cortez sivatag határolja. Ezenkívül az Engineer Mountain epikus süllyedése szintén nincs messze, míg a festői Colorado Trail épp a város szélén indul. A túrázás és a hegyikerékpározás egyik legcsodálatosabb helye a Colorado ösvény mentén van, amely figyelemre méltóan vezet végig Durangótól Denverig.