A legjobb programok Anchorage-ban, Alaszkában

Az állam déli központjában, egy látványos helyen elhelyezkedő Anchorage-t fenséges hegyek és hihetetlen vadon veszi körül. A Kenai-félsziget mellett, a csillogó Alaszkai-öböl elől védett, egy idilli bejárat végén fekszik, csak egy kőhajításnyira a gyönyörű tavaktól, a csillogó gleccserektől és a lélegzetelállító tájaktól.

Anchorage északkeleti részén fekszik a varázslatos Eklutna-tó, amely körülbelül egy órás autóútra fekszik a városközponttól. A nagyon festői, nyugodt és félreeső helyen, sok csodálatos hegy között elhelyezkedő, szép tó számos kiemelkedő szabadtéri tevékenységet kínál a látogatóknak. A Chugach Állami Parkban található, lenyűgöző partvonala 11 kilométer hosszú. A legszélesebb pontján másfél kilométer körüli. A mesterséges tó évtizedekkel ezelőtt alakult ki, amikor az azonos nevű folyót elzárták; a keletkező tározó mostantól Anchorage ivóvizének elsődleges forrása. A város déli részén található a festői Potter Marsh Bird Sanctuary, amely minden bizonnyal elragadja a természet szerelmeseit. Az Anchorage part menti vadvilág menedékhelyének része, a Chugach-hegység kiemelkedő csúcsai és a Turnagain Arm vad vizei között fekszik.

Lenyűgöző tájakkal büszkélkedhet, a magával ragadó Chugach Állami Park amely valóban egy igazi élvezet ha felfedezésre vágyik. Annak ellenére, hogy az érintetlen vadon otthona, a park nagyon könnyen megközelíthető: mindössze 20 perces autóútra fekszik Anchorage belvárosától. 1970 -ben alapították, hogy megőrizze a helyi környezetet és kikapcsolódási lehetőségeket biztosítson Anchoragites számára, az állami park ma hatalmas területen terül el. A határain belül minden megtalálható a hatalmas völgyektől és zöldellő erdőktől a zúgó folyókig és csillogó gleccserekig, tehát érdemes ide ellátogatni.