A legjobb pizzériák

Az igazi olasz pizzát szinte mindenki imádja, viszont nagyon kevés az olyan hazai pizzázó, amelyik igazi, autentikus olasz pizzát készít. Mi most összegyűjtöttünk egy csokorba a legjobb magyarországi olasz pizzázókat, amelyek minőségi, eredeti pizzát készítenek, méghozzá elérhető áron, így ön bármikor elviheti majd családját egy igazi, finom, olasz pizzára.

[wp_ad_camp_1]

Az első a Trattoria Pomo d’Oro pizzázó, amely olyan elterjedt hely, hogy már asztalt kell foglalni, ez viszont nem csoda, hiszen Gianni Annoni bármiből képes finom ételt készíteni. Az étteremben 30  féle vékony tésztával rendelkező pizzát van lehetőség elfogyasztani. A pizzák tisztított vízből, illetve „00”-s lisztből készül, ami igazából a pizza lelke. A liszt és a víz keverékéhez az étteremben még adnak élesztőt, olasz olívaolajat, és sót is, a tésztát pedig egy teljes napon keresztül kelesztik, hogy az tökéletes állagú legyen majd. A Panificio il Basilico étterem is a legjobb olasz helyek között van számontartva, ami nem meglepő, hiszen az étteremben kézzel gyúrt, élesztő nélküli vékony tésztájú pizzát készítenek, amely erjesztett kovászból készül és a tésztára vagy mascarponéból készült fehér szószt vagy paradicsomot helyeznek.

Pizzéria
Pizzéria

Az étteremben 20 különböző pizza közül lehet válogatni, de a legfinomabb a DOP Margherita amelyen van friss bazsalikom, bivalymozzarella, illetve nagyon magas minőségű paradicsom is. a Jamie’s Italian Budapest egy világhírű étterem, amely klasszikus olasz ízekkel vár minden éhes szájat. Az étteremben mindössze hat különböző pizza közül lehet válogatni, viszont az alapanyagok legnagyobb része egyenesen Olaszországból érezik meg az étterembe. Az étlapon szerepel a pármai, a margherita, a fiorentina, az italian hot, a courgette pollo lilletve a funghi misti is.