A legjobb módja annak, hogy megszabaduljon a pattanásoktól

A pattanás nagyon frusztráló lehet, főleg ha hegeket hagynak az arcon és a test más területein. Vannak, akik úgy vélik, hogy az akné hegek nemkívánatos emlékeztetők a fájdalmas és zavaró állapotra. Azonban, az akné hegek nem kell állandóak legyenek, mivel néhány otthoni módszer és orvosi kezelés segíthet végleg megszabadulni tőlük.

[wp_ad_camp_1]

A szalicilsav olyan természetben előforduló vegyület, amely gyakran az akné bőrápolási termékeinek összetevője. A szalicilsav elősegíti a szennyeződések, a bőrsejtek és egyéb törmelékek tisztázását, amelyek a bőr pórusaiból aknéhoz vezetnek. Segít csökkenteni a terület duzzanatát és bőrpírját, ami minimálisra csökkentheti a hegesedés megjelenését. A szalicilsav előnyös minden hegtípus esetében. Jó kiegészítője a napi bőrápoló rutinnak a legtöbb aknéval élő ember számára. Néhány helyi retinoid is segíthet megszabadulni a pattanásoktól. A Dermatology and Therapy megjegyzésének áttekintésében a helyi retinoidok blokkolják a gyulladást, csökkentik az akné elváltozásokat, és felgyorsítják a sejtek regenerálódását.

Pattanás
Pattanás

A szerzők azt is kijelentik, hogy a retinoidok segíthetnek a hiperpigmentált akné hegek gyógyításában, köztük a sötétebb bőrszínekkel rendelkező embereknél. Fontos megjegyezni, hogy a retinoidok érzékenyek a bőrre. Bárki, aki a retinoidokat akné vagy hegek kezelésére használja, naptejet kell használnia, amikor szabadba megy. Az alfa-hidroxisavak segíthetnek megszabadulni a halott bőrsejtektől és megakadályozzák az eltömődött pórusokat. Az orvosok javasolhatják ezeket akné kezelésére és az akné hegek megjelenésének csökkentésére. Ezek enyhe savak, amelyek eltávolítják a bőr külső rétegeit, hogy előhozzák a friss, új bőrt. Ez a folyamat segíthet a hegesedés okozta elszíneződésben. A tejsav enyhe héjként működhet, hogy eltávolítsa a halott bőrsejteket.