A legjobb látnivalók Koppenhágában

Amikor új helyekre látogatunk, akkor mindig egy új élménnyel gazdagodunk. Mivel manapság már sok lehetőség van arra, hogy ellátogassunk egy más országba, ezért évente rengetegen utaznak a világon újabb és újabb helyekre.

[wp_ad_camp_1]

Koppenhága legjobb látnivalói közül az egyik legismertebb a Kis Hableány szobor a kikötőben. A szobrot egy dán sörgyáros ajándékozta Koppenhága városának. A szobrot az elmúlt száz évben sajnos többször is megrongálták, de mindig kijavították és helyreállították az eredeti formájára. Hogyha egy kis vásárlásra vágyunk, akkor mindenképp látogassunk el a város szívében található bevásárló negyedbe, a Stroget-re, Európa egyik leghosszabb sétáló utcájával. Rengeteg üzlet található a több mint egy kilóméter hosszú utcában és a Városház térről indul. A híres Tivoli szintén egy olyan célpont, amit rengetegen látogatnak évente. Dánia legkedveltebb vidámparkjáról van szó, ami a városházától mindössze néhány perc sétára van. A Tivoliról tudni kell, hogy ez a világ második legrégebbi vidámparkja, ami tele van különféle attrakciókkal, színvonalas éttermekkel, zöld oázisokkal, tavakkal,  koncertekkel és természetesen a tűzijáték sem marad el.

Koppenhága
Koppenhága

Sokaknak ismerős lehet Kronborg vára, ami Koppenhágától északra, Helsingorban található. Európa egyik legszebb és leghíresebb reneszánsz kastélyáról van szól. A kastély, Shakespeare Hamlet című műve miatt vált híressé és minden nyáron az udvaron sor kerül a darab színpadra vitelére. Ne maradjon ki a listáról Christiania sem, ami tulajdonképpen Koppenhága szabad, területen kívüliséget élvező része, ami az ország egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága. Egy kollektíva által vezérelt, pénzügyileg önálló kommuna, amit 1971-ben alapított néhány fiatal.