A legjobb látnivalók Franklinben

A polgárháború történetével átitatott Franklin elragadtatja a történelem szerelmeseit és a klasszikus építészet minden csodálóját. A Nashville-től mindössze 21 mérföldre délre fekvő Franklin továbbra is az utazók célpontjaként növekszik, miközben a helyi közösség zsúfolásig tele van eseményekkel, zenével és fesztiválokkal.

A belvárosi utcák mentén lehetősége nyílik arra, hogy felszabadítsa belső ínyencségét a sok déli ételeket és édes finomságokat kínáló, kellemes éttermek egyikében. Az éttermek között galériák és történelmi színházak találhatók, amelyek bőséges lehetőséget biztosítanak a helyi kultúra megkóstolására. De néhány lépésnyire ezektől a közeli negyedektől sorakoznak a polgárháború korabeli otthonok, nagy kiterjedésű régi farmok és esztétikus, felfedezésre váró helyi városok. Ez azt jelenti, hogy soha nem fog unatkozni Franklinben. A Franklin belvárosában található Clouston Hallban a 202-es Gallery forgóajtót kínál izgalmas kiállításoknak, ahol egyszerre 20 művész mutatkozik be. A látogatók számos művészeti formát és műfajt tapasztalhatnak meg a kortárs daraboktól a szobrokig, régiségekig, kerámiákig, ékszerekig és üvegáruig.

A művészet mellett lehetősége nyílik bebarangolni a történelmi Clouston Hallba is, amely 200 éves története során sokat látott. Az 1821-ben épült csarnokot a Clouston család rendezvények (és három amerikai elnök) fogadására építette, a csarnokot később rögtönzött kórházként használták a Franklin-i csata után. A feltűnő kétíves híd, a Natchez Trace Parkway Bridge azonnal magával ragad. 1994-es építése óta a híd számos díjat nyert. A Natchez Trace Parkway híd több mint 1600 méteren halad át a festői völgyön. Míg a híd látványa lenyűgöző, a boltíveken átsétálva kivételes kilátás nyílik a környező dombokra és alacsonyabb síkságokra. A híd és a kilátás megcsodálása után haladjon tovább a Natchez Trace Parkway mentén.