A legjobb kirándulások Berlinből

Sok oka van annak, hogy ilyen sokan látogatnak Berlinbe. A történelem kedvelői élvezhetik a gótikus építészetet, a második világháború számos fontos helyszínét és a hírhedt falakat. A művészet szerelmeseinek a múzeumok, a katedrálisok és az opera egyaránt mesés választás. Azok számára, akik kirándulni szeretnének, rengeteg csodálatos lehetőség áll rendelkezésre.

[wp_ad_camp_1]

A legmelegebb nyári hétvégéken Berlin kedvenc úti célja a város legnyugatibb részén található Wannsee tópartján található. Ez a tengerparti régió sok gazdag berlini lakos nyári kabinjának a helyszíne. A látnivalók közé tartoznak a vitorlás klub, a Leibermann Villa múzeum, a parti sétány, sok királyi triszta otthona, a pávasziget, valamint a hírhedt Villa Marlier, amely ma szintén múzeum, amely a harmadik birodalom sok hírhedt döntésének otthona volt. Természetesen a legtöbb ember egy fő okból érkezik ide, hogy pihenjen és napozzon a gyönyörű fehér homokos partokon a Wannsee-tó csillogó vizei mentén. Egy meleg napsütéses napon nincs is szükség másra.

A „szász ház” a Harmadik Birodalom egyik elsődleges koncentrációs tábora volt. Berlin közelsége miatt ez volt az a hely, ahol a tiszteket kiképezték, mielőtt messzebbre küldték őket. Nemcsak a zsidók és más fogvatartottak helye volt, hanem az a hely is, ahol az ellenállókat kivégezték. Számos kempinghelyiséget rekonstruáltak, és egy kirándulás nagyon is valós képet ad arról, hogy mit kellett a foglyoknak ilyen életkörülmények között elviselniük internálásuk során. 2012-ben a tábort múzeumként és emlékműként túrákkal nyitották meg, és a létesítményeket – az őrtoronyhoz hasonlóan – felújították, hogy még reálisabb képet kapjanak a tábor körülményeiről. Ez a régió egy védett bioszféra, hasonló az Egyesült Államok nemzeti parkjához, és ez 1990-es évek óta ilyen. A terület egyik meghatározó jellemzője az öntözőcsatornák nagy foltja, amelyek csatornák hálózatává váltak. Velencéhez hasonlóan a régión belüli utazások nagy része hajóval történik.