A legjobb házi praktikák folttisztítás esetén

A legjobb háziasszonyok is rettegnek, a zsír és vörösbor által okozta folteltávolításával járó kínszenvedéstől, hiszen hiába a jobbnál jobb bolti tisztítószerek sokszor nem hozzák el a várt eredményt.

[wp_ad_camp_1]

Sokszor szembesülhetünk már azzal a ténnyel, hogy az otthonunkban található vagy esetleg fillérekért megvásárolható tisztítószerekkel jobb eredményeket produkálnak folttisztítás esetén, mint a bolti tisztítószerek. Az egyik ilyen csodaszer a citrom. Az mellett hogy tele van vitaminnal, számtalan dologra alkalmazható, mint pl. a folttisztítás. Alkalmazhatjuk a ruhákon, pólókon található izzadságfoltokra, melyekre a citrom tökéletes megoldást jelent. Csak annyit kell tennünk, hogy a foltot bedörzsöljük friss citromlével és ezt követőn kimossuk. Ugyanezt az eljárást alkalmazhatjuk rozsdafoltok és penészfoltok ellen is. Amennyiben egy igazán erős szerre van szükségünk, akkor a citrom és az ecet kombinációját kell felhasználnunk. Ez a keverék  még a meggy és cseresznye foltokat is eltünteti a ruháinkból. Az ecet már önmagában is alkalmazható, mint folttisztító.

Folttisztítás
Folttisztítás

Az ecet kifejezetten ajánlott kávé, tea és zsírfoltok eltávolítására. Felhasználhatjuk áztatásnál, de a mosógép dobjába is önthetjük. Így nem csak a ruháinkat de a mosógépünket is kifertőtlenítjük. A fehér esetén szintén az ecetre lesz szűkségünk. Továbbá alkalmazhatjuk még makacs foltokra, melyek a szőnyegen található. Az egyik legmakacsabb folt, amely mindenki rémálmában szerepel, az a vörösbor. Ilyen esetekben sem kell elkeserednünk, mert a szódabikarbóna csodákra képes. Egy vörösbor okozta folt esetén, elsőre itassuk fel a voltról a szennyeződést, majd szódabikarbónás vízbe áztassuk be. Ezt követően hagyjuk így 1-2 órát állni.