A legjobb évelők, amelyek hosszú virágzási időszakokat kínálnak

Az évelő virágok egyik vonzereje, hogy évről évre visszatérnek, felmentve Önt minden tavaszi átültetés kötelességétől. Hátránya, hogy a legtöbb évelő növény rövidebb ideig virágzik, mint az egynyári virágok. Néhány évelő faj csak egy-két hétig virágzik, mielőtt elhervadna. Ha olyan kertet szeretne, ahol mindig virágzik valami, akkor ezt nehéz lehet megvalósítani, ha csak évelő növényeket használ.

[wp_ad_camp_1]

Több hosszú virágú évelő van, mint gondolná, és a megfelelő fajokkal kialakított kertje lehetővé teszi, hogy tavasztól őszig virágozzanak, még akkor is, ha csak évelőket ültet. Noha állandó színt lehet elérni, ha gondosan megtervezünk egy olyan kertet, amelyen rövid virágzású fajok vannak megfelelően szekvenálva, sokkal könnyebb, ha olyan fajokat választ, amelyek mindegyike sok héten át virágzik. Jöjjön a kerti phlox (Phlox paniculata) a virágoskert alapanyaga. Ez a hosszú virágzású évelő virág a nyár közepétől őszig virágzik, de érzékeny lehet a lisztharmatra, egy gombás betegségre, amely elcsúfíthatja a virágot, bár ritkán okoz komoly károkat. A Phlox enyhe nyári hőmérsékleten jár a legjobban olyan helyen nő, ahol jó a légkeringés.

A Stella de Oro daylily (Hemerocallis ‘Stella de Oro’) egyike annak a több mint 50. 000 hibrid sásliliomnak, amelyet a Hemerocallis nemzetségen belül kiválasztott fajok keresztezésével hoztak létre. A „Stella de Oro” egy kompakt növény (9–12 hüvelyk magas), amely nagyon hosszú virágzási periódusáról (májustól júliusig) ismert, bár az egyes virágzások csak egy napig tartanak. A „Stella de Oro” kevés gondot igényel, de felosztható, amikor új növényeket akarnak szaporítani. Egy rokon fajtája, a „Black-Eyed Stella”, hasonló színű, de kissé magasabb, virágzásakor egy bordó középpontja van. Ha visszautazik a történelem ködébe, akkor azt tapasztalja, hogy a „százszorszépet” egyszer „napszemnek” nevezték.