A legjobb BMI kalkulátor

A 25,0 vagy annál nagyobb BMI túlsúlyosságot jelent, míg az egészséges tartomány 18,5–24,9-en belül van. A BMI a legtöbb 18-65 éves felnőttre vonatkozik. A BMI-t nem használják izomépítők, hosszútávú sportolók, terhes nők, idősek vagy kisgyermekek számára.

[wp_ad_camp_1]

BMI kalkulátor elérhető a foglaljorvost.hu weboldalon, ezért nézzen be hozzánk még ma és tekintse meg hogy mire is jó ez a BMI kalkulátor. A BMI nem veszi figyelembe, hogy a súlyt izomként vagy zsírként szállítják-e, csupán a számot nézi. A nagyobb izomtömegűeknek, például a sportolóknak magas lehet a BMI, de nincs nagyobb egészségügyi kockázatuk. Alacsonyabb izomtömegűeknek, például olyan gyermekeknek, akiknek még nem fejeződött be növekedésük, vagy időseknek, akik valamilyen izomtömegről fogyhatnak, alacsonyabb lehet a BMI. Terhesség és szoptatás alatt a nő testösszetétele megváltozik, ezért a BMI használata nem megfelelő. Az alulsúly lehet a jele annak, hogy nem eszik eleget, vagy beteg lehet. Alacsony testsúly esetén a háziorvos segíthet. A túlsúlyosak esetében a fogyás legjobb módja a diéta és a testmozgás kombinációja.

A BMI kalkulátor személyes kalóriatartalmat ad, hogy biztonságosan elérhesse az egészséges testsúlyt. A fogyás legjobb módja, ha elhízott, az étrend és a testmozgás, valamint bizonyos esetekben a gyógyszerek kombinációja. Forduljon háziorvoshoz segítségért és tanácsért. Az ázsiai és más kisebbségi etnikai csoportoknak nagyobb a kockázata egyes hosszú távú (krónikus) állapotok, például a 2-es típusú cukorbetegség kialakulására. A derék mérése jó módszer annak ellenőrzésére, hogy nincs-e túl sok zsír a gyomrában, ami növelheti a szívbetegségek, a 2-es típusú cukorbetegség és a stroke kockázatát. További részletekért és információkért nézzen be a foglaljorvost.hu weboldalra.