A legizgalmasabb trópusi vakációk

Álmodozó strandok, selymesen meleg tengerek, buja tájak és végtelen napsütés – ezek az ideális trópusi vakáció legfontosabb összetevői. De minden úti célnak megvan a maga fülledt varázsa. Néhányan elkápráztatják természetes szépségükkel. Mások kulturális látnivalókkal egészítik ki a keveréket, egzotikus szokásokkal, építészettel és ínycsiklandó konyhával.

Az Indiai-óceánon, Indiától és Srí Lankától délnyugatra húzódó Maldív-szigetek 26 természetes atollja szinte szürreális szépséget áraszt. Ez nagyrészt az őket körülvevő világító kék vizeknek köszönhető. Ha a kristálytiszta, lelket melengető tengerben úszkálás a tökéletes trópusi vakáció legfőbb kritériuma, akkor itt a helye – a Maldív-szigetek 99 százalékát víz alkotja. Malé a főváros, de a legtöbb látogató egyenesen az egyik távoli atollra indul, ahol luxusüdülőhelyek és akvamarin vizekkel szegélyezett csontfehér strandok várnak mindenkit. A búvárkodás és a szabadtüdős merülés világszínvonalú, és a Maldív-szigetek a legnépszerűbb szörfözési célpont is egyben. A legnépszerűbb szörfös helyek az északi és déli Male-atollon találhatók.

Bora Bora a Csendes-óceán déli részének legfontosabb paradicsoma. Ez a buja és drámaian gyönyörű sziget Francia Polinéziában egy éles smaragd csúcsig emelkedik, amelyet egy azúrkék lagúna gyűrűz. Kókuszpálmák fürtjei sorakoznak a strandok mentén, a kristálytiszta vizek fölött pedig luxusbungalók ácsorognak, némelyikük üvegpadlóval van ellátva, így bepillanthat a virágzó tengerbe. Kíváncsi a legjobb trópusi nyaralásokra alacsony költségvetéssel? Ha gyönyörű strandokat, kultúrát és ízletes konyhát keres, mindezt megfizethető áron, a Riviera Maya (Mayai Riviéra) Mexikóban nagyszerű választás. A Yucatán-félsziget csúcsán, a Karib-tenger partján, a Maja Riviéra magában foglalja Cancún, Playa del Carmen és Cozumel szigetének üdülőhelyeit.