A leggyakoribb visszatérő rémálmok

Bizonyára már Önnel is előfordult, hogy éjjel arra riadt fel, hogy valami borzasztót álmodott és még attól is tart, hogy vissza feküdjön, nehogy folytatódjon. Ám a rémálmok bármilyen ijesztőek is, sajnos hozzátartoznak az éjszakáinkhoz.

[wp_ad_camp_1]

A kellemes álmok a legtöbb esetben a vágyainkat tükrözik, a rémálmok pedig a mindennapi stresszt és szorongást adják vissza. Az álmaink a legtöbb esetben szimbolikusok, így sosem szó szerint kell értelmezni őket. Amennyiben így teszünk, akkor pont a tudatalattink fontos üzenetét veszítjük el. Tehát, ha bármilyen rossz dolog történik velünk álmunkban, akkor az sosem arra, hogy ezek megfognak történni velünk. Sokkal inkább az éber állapotban ért stressz, szorongás és félelmek nyilvánulnak meg általa. Nagyon gyakori álom, amikor valaki eltéved, vagy elvész egy csapdában. Ez a legtöbb esetben arra utalhat, hogy a való életben nem találjuk a kivezető utat egy problémából, vagy élethelyzetből. Illetve azt is meg kell említeni, hogy arra is utalhat, hogy mások kényszerítenek bennünket olyan tettekre melyhez nekünk nincs kedvünk, vagy nehezünkre esik. Igen gyakori még az a rémálom, amik valaki zuhan, vagy rohan.

Rémálom
Rémálom

A legtöbb esetben ez akkor jelentkezhet az emberek álmában, amikor összecsapnak a hullámok a fejünk felett, vagy egy kellemetlen feladat vár ránk. Így a helyzetből adódó folyamatos stressz és szorongás következményeként jelentkezhetnek a megfulladód, zuhanós álmok. Továbbá az ide tartozik, amikor olyan kilátástalannak tartjuk a helyzetünket, hogy lassan ott tartunk, hogy inkább feladjuk és kezdjük elveszíteni a reményt. Sokszor számolnak be emberek arról, hogy elromlott gépekkel, telefonokkal álmodnak. Ezek az álmok a legtöbb esetben egy megromlott kapcsolatra vezethetőek vissza.