A legfontosabb paraméterek, amiket figyelembe kell venni a gamer PC választás során

A gamer PC-ket úgy tervezik meg és készítik el, hogy a játékos számára a lehető legjobb grafikai élményt nyújtsák. Ez a játékélményt is új szintre emeli. Ma már nagy választákban kaphatók ezek a gépek, illetve nem is olcsók, így alaposan át kell gondolnunk, hogy milyen PC-t választunk.

Gamer PC esetében a készülék legfontosabb és egyben legdrágább eleme maga a videókártya. Ez az alkatrész határozza meg a grafikai teljesítményt. A megfelelő videókártya kiválasztásához nem csupán a jelenre, hanem a jövőre is gondolni kell, hiszen optimális esetben nem csak a mai, hanem a jövőben kijövő játékokkal is meg kell birkóznia. Azok a legjobb darabok, melyek támogatják a Full HD-t. Ezenkívül arra is figyelni kell, hogy a videókártya, illetve a CPU összhangban legyen. A CPU, vagyis processzor kevésbé van hatással a játékélményre, mint a videókártya, ugyanakkor, ha nem elég erős, akkor akadályozhatja azt. Nem csak az erős grafika és gyenge processzor párosítás nem túl előnyös, hanem pont fordítva, vagyis az erős processzor és gyenge grafika sem fog jól működni.

Gamer PC
Gamer PC

A két alkatrésznek tökéletes összhangban kell működnie, ahhoz, hogy a játékélmény kifogástalan legyen. Ahhoz, hogy a játékot el tudjuk menteni és később ott folytathassuk, ahol abbahagytuk, nagyon fontos, hogy gyors és kellőképp nagy kapacitású memória álljon rendelkezésre. A mai, rendkívül igényes játékok gyakran 32 vagy 64 GB-os memóriát igényelnek. A gamer PC mellett szükségünk lesz monitorra, egérre, billentyűzetre és egyéb kiegészítőkre is. Ezekből sem érdemes a legolcsóbb, legsilányabb minőségűt megvásárolni, hanem célszerű olyan darabok mellett dönteni, melyek hozzásegítenek a jobb játékélmény megélésében. A gamerpont.hu webáruházban még több hasznos információ található a témában.