A legcsodálatosabb városok Romániában

Noha az egész országban sok történelmi épület látható, számos város utcája dinamikusnak érződik. Megtörtént kulturális jelenetek találhatók Nagyszebenben és Bukarestben is, miközben a fővárosban az ország legjobb éjszakai szórakozóhelyei, bárjai és éttermei is helyet kapnak. Mivel mindenki élvezhet valamit az országban, a legjobb romániai városok listája biztosan nem fog csalódást okozni.

[wp_ad_camp_1]

Az igazán germán megjelenésű és hangulatú Szeben érdekes város, amelyet meg kell látogatni; az ország legnagyobb német közösségének ad otthont, ami azt jelenti, hogy utcáin különféle kulturális hatások mámorító keverékei vannak jelen. Bájos és festői hely, Nagyszeben óvárosában rengeteg nagyszerű épület látható. A bemutatott események közül csak kettő a régi fellegvár és a Huet tér, amelyet gyönyörű gótikus épületek szegélyeznek. Nagyszebenben számos opera-, színházi és filmfesztivált tartanak az év folyamán; mint ilyen, a város virágzó kulturális színtérrel rendelkezik, valamint az ország egyik legjobb múzeuma a Brukenthal Múzeum is itt van, amely román és nemzetközi művészek számos ragyogó műalkotását mutatja be.

Az ország második legnagyobb városa, Kolozsvár tele van csodálatos művészettel, építészettel és kultúrával. Fiatalos lakossága szórakoztató és ünnepi látogatási lehetőséget kínál, ha jó éjszakai életre vágyik. A barokk épületek és a régi templomok formájában látható a legszebb építészet, valamint rengeteg érdekes művészeti galéria és kulturális központ van szétszórva; a látogatóknak feltétlenül meg kell állniuk a csodálatos Nemzeti Művészeti Múzeumnál. Ezen kívül rengeteg békés park, valamint hangulatos kávézó és bár várja a vendégeket. Kolozsvár egyre népszerűbb úti cél a repülési kapcsolatok javításának köszönhetően. Manapság sokan használják alapul, hogy felfedezzék a környező régiót, amely tele van gyönyörű tájjal és régi kastélyokkal.