A legcsodálatosabb úticélok Dél-Olaszországban

A Mezzogiorno, vagyis Olaszország déli régiója ennek a történelmileg és művészetileg fontos nemzetnek a déli részére utal. A terület büszkélkedhet Olaszország legrégebbi városaival, valamint számos fontos helyszínnel, amely egykor az ókori Görögország része volt. A terület történelmi jelentősége vonzza a turisták egy részét, míg mások a meleg mediterrán éghajlat és a szigetvilág miatt sereglenek ide.

Sorrento, az üdülőváros és a turistabarát régi olasz város tökéletes keveréke. Könnyen megközelíthető Nápolyból vasúton, és mind a turisták által megnyugtatónak talált kényelmi szolgáltatásokkal, mind az óvárosban egyedi és felső kategóriás régiségekkel rendelkezik. Innen komp indul Capri szigetére, és remek kiindulópont a Pompeibe indulók számára. Sorrento azonban a kiváló ínyenc konyhájáról, a lenyűgöző sziklalakásokról (bár tengerpartok nélkül) és a Vezúvra nyíló lenyűgöző kilátásról is ismert. A Sassi di Matera barlanglakások Matera óvárosában, a Basilicata régióban találhatók. A Sassi egy őskori településről származik, és az elsők között létezett Olaszországban. A tufa sziklába vájt házak közül sok valójában csak egy kis kunyhó, és Sassi egyes részein az utcák gyakran más házak tetején találhatók. Ezeket a lakásokat az 1950-es évekig gazdálkodók és állataik lakták.

Nápoly Olaszország harmadik legnagyobb városa. Egyesek számára hatalmas, koszos, bűnözőktől hemzsegő, mások számára pörgős és hangulatos. Ennek a tengerparti déli városnak határozottan megvan a maga egyénisége. Sok kedvenc olasz étel Nápolyból és környékéről származik, mint például a pizza és a spagetti. Ezeket az ételeket itt komolyan veszik, és általában friss, helyben termesztett alapanyagokból készülnek. Nápoly turisztikai látványosságai közé tartozik a hatalmas középkori vár, a Castel Nuovo, valamint a tengerparti Castel del’Ovo erőd. A város a Vezúv mellett található, amely az egyetlen aktív vulkán az európai kontinensen.