A laptop megöli a spermákat?

Már sokat lehet hallani a modern technika káros mellékhatásairól és főként a túlzott számítógép használat miatt kialakult káros megbetegedésekről, ám mindig napvilágot látnak még újabb és megdöbbentőbb hírek, melyek arra késztetik az embereket, hogy egy kicsit elgondolkodjanak, valóban megéri-e a túlzott számítógép használat, érdemes-e kockáztatni.

[wp_ad_camp_1]

2010-ben a tudósok bizonyították, hogy a laptopoknak káros hatása lehet, ha azt a férfiak az ölükben tartják ugyanis felmelegítik a spermákat és azok így nem tudnak aztán funkcionálni. A legújabban egy fiatalt párt döbbentett meg orvosuk bejelentése, miszerint a túlzott laptop használat miatt nem megfelelőek a férfi spermái. A pár gyermeket szeretett volna, de mivel a folyamatos próbálkozások nem jártak sikerrel, így orvoshoz fordultak segítségért. A vizsgálatok kimutatták, hogy bár a spermák teljesen normálisak, nincs velük semmilyen látható gond, ám azok tulajdonképpen megfőttek.

Laptop sperma
Laptop sperma

A pár állítása szerint a férfi csak ritkán használta a készüléket, pár érdekes oldalt és a közösségi portálokat tekintette meg, nem tartotta azt órákon át az ölében. Azonban már ennyi is elég volt ahhoz, hogy az ivarsejtek megzavarodjanak, azaz a farkuk a fejek köré csavarodott és így képtelenek voltak megtermékenyíteni a petesejtet. Mindehhez komoly, mikroszkopikus vizsgálatokkal voltak szükségesek.

Sajnos a férfi eseten nem egyedülálló, hiszen a kutatások kimutatták, hogy a laptop használat miatt a spermák hőfoka akár 3 fokkal is az átlag fölé emelkedhet, így annak minősége romlik, sőt hosszútávon komoly problémákhoz is vezethet, daganatos megbetegedéseket is okozhat. Mindezen okok miatt a laptopokat és a hozzá hasonló, a fiatalok által előnyben részesített eszközöket, érdemes az asztalra tenni és nem kockáztatni az egészségünket.