A kritikus immunsejtek előállításának legfontosabb lépései

A WEHI kutatói feltárták a sejtek által a fertőzések és a rák elleni küzdelemben alkalmazott folyamatot, amely utat nyithat a rák precíziós immunterápiás kezelésének. A folyamat működésének jobb megértése révén a kutatók azt remélik, hogy képesek lesznek meghatározni az immunterápia testreszabásának módját a rák elleni küzdelemhez.

[wp_ad_camp_1]

Dr. Dawn Lin és Dr. Shalin Naik vezetésével a Nature Cell Biology folyóiratban megjelent kutatás új betekintést nyújt a sejtek alkalmazkodási módjába a fertőzések elleni küzdelemben. Ez a kutatás megalapozza azokat a jövőbeni tanulmányokat, amelyek a test reakcióját jelentik a környezeti stresszorokra, például sérülésekre, fertőzésekre vagy rákokra, egyetlen sejt szinten. A WEHI kutatói dendritikus sejteket vizsgáltak, amelyek az immunrendszer egyik kulcsfontosságú elemei, hogy mélyebben megértsék, hogyan állítja elő a szervezet ezeket a sejteket a rák és a fertőzés elleni küzdelem érdekében. A tanulmány megállapította, hogy az Flt3L hormon hogyan növelte a dendritikus sejtek számát. A kutatók most ezt az ismeretet alkalmazzák az immunterápiás technikák fejlesztésére, hogy személyre szabottabb kezeléseket hozzanak létre. A dendritikus sejtek immunsejtek, amelyek aktiválják a „gyilkos” T-sejteket, amelyek létfontosságúak a vírusfertőzések, például a COVID-19, valamint a rákos megbetegedések, például a melanoma és a bélrák kezelésére.

Az Flt3L hormon növelheti a dendritikus sejtek számát, segítve az immunrendszert a rák és a fertőzések leküzdésében. Dr. Naik és csapata egyetlen sejt szintjén tanulmányozta az immunsejtek fejlődését, hogy mélyebben megértse, hogyan használja a szervezet ezeket a sejteket az immunválasz kiváltására. „A dendritikus sejteknek egy típusa van, amelyet a szervezet egyes fertőzések és rák elleni küzdelemben használ. Az Flt3L hormon növeli ennek a dendritikus sejtnek a számát” – mondta.