A konyha megfelelő tisztántartása

A háziasszonyok talán a legtöbb időt a konyhában töltik. Amennyiben nem vigyázunk a rendre, könnyen káosz lehet a konyhában. Mit tehetünk annak érdekében, hogy konyhánk tiszta maradjon. Konyha takarításnál egyszerűbb dolgunk lesz, ha mindig figyelünk arra, hogy tisztán dolgozzunk. Ezért igyekezzünk egy nagyobb tálcán dolgozni, például a zöldségek pucolását is így végezhetjük.

[wp_ad_camp_1]

A felesleges szemetet gyűjtsük egy zacskóba, majd főzés végén dobjuk ki. A tűzhely tisztántartása szintén fontos feladat. Kihűlt állapotban, minden főzés után töröljük le. A kicsöpögő étel vagy zsiradék lemosására használhatunk erre alkalmas vegyszereket. Kenjük le a felületet zsíroldóval és könnyedén egy egyszerű papírtörlővel töröljük le. Azért, hogy a zsíroldó minden cseppjét eltávolítsuk, mossuk le még egyszer egy nedves szivaccsal.

Konyha tisztítása
Konyha tisztítása

A sütő aljára célszerű egy alufólia darabot tenni, így az az ételről lecsöpögő zsiradékot fel fogja és nem fog a sütőnk belsejére égni. A mikrohullámú sütő tisztántartása szintén fontos része a konyha takarításnak. Az ételek kidurranhatnak és összemaszatolhatják az egész mikrohullámú sütő belsejét. Jó, ha a tányérra mindig teszünk egy fedőt vagy egy másik tányért, így az majd felfogja az ételmaradékokat. Viszont ha megtörténik a baj, rögtön takarítsuk ki. A rászáradt ételmaradék lekapirgálása hosszas feladat. Amennyiben a melegítés során szétrobbant étel maradéka odaszárad a mikrohullámú sütő belsejéhez, akkor sincs túl nagy gond. Hosszas kapargatás helyett először megpróbálkozhatunk egy csésze forróvízzel. Helyezzük a csészét a mikrohullámú sütőbe és kezdjük melegíteni. Az abból kipárolgó pára feloldja a bent levő szennyeződéseket és így könnyedén lemoshatjuk a sütő belsejét. Igyekezzünk szépen tisztántartani konyhánkat, hogy öröm lehessen a főzés.