A kínai nagy fal méretei és története

A kínai nagy fal a Föld leghatalmasabb építménye, ezt az is biztosítja, hogy a világűrből is tökéletesen látható. Régen Kína 7 fejedelemségből tevődött össze, melyek mindig is ellenséges viszonyban voltak egymással.

[wp_ad_camp_1]

Ezek közül az egyik 25 év alatt győzte le a többi hat fejedelemséget, és első lépése az volt, hogy Kínát egységes birodalommá alakítsa. Ekkor jelent meg az országban az első császár, akinek a célja az volt, hogy megállítsa a lázadásokat, összeesküvéseket. Az északon lakó földművelőket, azaz a nomádokat megadóztatta, a patakokat, folyókat csatornákkal kötötte össze, azért, hogy vízi közlekedést alakíthasson ki. Ezután az utak építésére fektette a hangsúlyt, azért, hogy hadserege rövid idő alatt a Birodalom bármely részére eljuthasson. Több mint 700.000 embernek adta azt a munkát, hogy síremlékét megépítsék, abban hitt, hogy halála után is katonák fogják őt védeni. Öt alkalommal járta körbe a Birodalmát, mivel mindent a saját szemével akart látni. Rengeteg terve, elvárása volt, ezért megemelte az adókat, amely az emberek felháborodását eredményezte. A nomád nép támadást indított el, eközben a tudósok kijelentették, hogy minden császár a bölcsesség és jóság mintaképe kell legyen.

Kínai nagy fal
Kínai nagy fal

A császár félt a támadástól, attól, hogy népe szét hullik, ezért jutott az eszébe a Nagy Fal megépítése. A fal építésére azokat a tudósokat kényszerítette, amelyeket nem végzett ki. A munka közben több ezer ember halt meg, mivel éheztek, kimerültek, betegek voltak. A falon dolgozó munkások holttesteit a falba temették. A 12 méteres tornyokat 6 méteres erődfalakkal kötöttek össze, a tornyokat pedig élelmiszerekkel töltötték meg. A falat a hadsereggel őriztette, azért, hogy ne legyenek jelen a fővárosban, és így esélyük se legyen átállni az ellenség oldalára.