A Kanári-szigetek

Ha nem bírjuk a hideg téli időt, esetleg nem nyújt számunkra kikapcsolódást a téli sí szünet, vagy ha úgy érezzük legszívesebben egy tengerparton sütkérezve töltenénk az ünnepeket, akkor megvan a megoldás! Irány a Kanári-szigetek!

[wp_ad_camp_1]

A Kanári-szigetek Spanyolország legdélebben fekvő sziget csoportja. Hét nagyobb és több kisebb szigetből áll, Marokkó partjaitól nem messze találhatóak. A szigetek vulkanikus eredetűek, mindegyik szigeten található egy vulkán. Tenerife szigetén helyezkedik el a vulkánok legnagyobbja a Pico de Teide. Ez egyben Spanyolország legmagasabb pontja is (3718 m magas). A csodálatos Kanári-szigetek nagyszerű lehetőséget nyújtanak egy téli üdülésre, hiszen a Szigetcsoport annyira közel van Afrikához, hogy télen is 22-30 fok közötti az átlag hőmérséklet. Gyönyörű homokos tengerpartok, pálmafák, és napsütés várja majd az idelátogatókat, ami Decemberben ritka kincs. Az extrémsportok rajongói garantáltan jól fogják majd érezni itt magukat, rengeteg lehetőség várja majd őket a szigeteken. Ki lehet próbálni a siklóernyőzést, búvárkodást, vízisít, szörföt és még sok érdekességet.

Kanári-szigetek
Kanári-szigetek

A legnépszerűbb szigetek Tenerife és Gran Canaria mindkét sziget főváros értékű, négy évente  váltakozik a hivatalos székhely. Tenerife a legnagyobb és egyben legváltozatosabb sziget, mindenki jól érezheti itt magát, mivel rengeteg lehetőség várja majd itt a turistákat. Tenerife a családosok számára is tökéletesen alkalmas. Gran Canaria a második legnagyobb sziget, ez a természetkedvelők, és természetvédők paradicsoma, a táj változatossága rengeteg túra útvonalat rejt. Ezen a szigeten mindenből láthatunk egy keveset: homoksivatag, szubtrópusi erdő, hegyvidék, és persze a pezsgő főváros. Ha szeretnénk inkább érintetlen természetben lenni, nem bírjuk a nyüzsgést akkor keressük fel  Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, La Gomera vagy El Hierro szigetét.