A jövőképről röviden

A jövőkép a legnagyobb kincsünk, amit semmiképp sem nélkülözhetünk. Hogy miért? Mert a jövőkép vezet bennünket. Ez festi elénk a célt. A jövőkép a bensőnkből fakad. Ha nincs jövőképed, nézz magadba. Meríts természetes adottságaidból és vágyaidból. Keress magadban elhivatottságot.

[wp_ad_camp_1]

A jövőkép nem valami misztikus sajátság, ami a nagy semmiből tűnik elő, ahogyan egyesek hiszik. A jövőkép a múltunkból és a környezetünkben lévő emberek történetéből sarjad ki.

A jövőkép egyik legértékesebb előnye, hogy úgy működik, mint egy mágnes – magához vonzza, kihívás elé állítja és összegyűjti az erőforrásokat.

Mint már említettem, a jövőkép a bensőnkből fakad. Tudod mi az életed küldetése? Miről álmodozol? Ha életed törekvése nem egy belső vágyból fakad – lényed és meggyőződésed legmélyéről -, akkor nem is leszel képes azt megvalósítani.

Miből erednek a nagy ötletek sugallatai? Abból, hogy észrevesszük, mi nem működik. A fennálló helyzettel való elégedetlenség a jövőkép nagyszerű katalizátora. Önelégülten hátradőlsz a karosszékben, vagy égsz a vágytól, hogy megváltoztasd körülményeid, élettered.

Ha korábban már végiggondoltad és megfogalmaztad a jövőképedet, mérd fel, mennyire jutottál a megvalósításban!

Ha már gondolkodtál a jövőképeden, de soha nem foglaltad írásba, szánd rá az időt, és tedd meg. Írás közben tisztázódnak a gondolataid. Miután elkészültél, mérd fel, vajon ez a jövőkép méltó–e arra, hogy életed fő törekvése legyen. Azután pedig igyekezz megvalósítani a legjobb képességeid szerint!

Ha eddig nem sok erőfeszítést tettél jövőképed kialakítására, a következő néhány hetet vagy hónapot szánd a végiggondolására! Vedd fontolóra, mi gyakorol rád igazán mély hatást zsigeri szinten?

Mi késztet álmodozásra?

Mi tölt fel energiával?