A hálózatépítés 2021-ben

A professzionális hálózatépítés mindig elengedhetetlen része lesz az álláskeresési folyamatnak. De a hálózatépítés változik, és fontos, hogy lépést tartsunk a legújabb trendekkel a győztes hálózati stratégia felépítése érdekében.

[wp_ad_camp_1]

Akár a karrierjét szeretné előre vinni, akár a karrier megváltoztatására törekszik, itt találja azokat a hálózati trendeket, amelyeket 2021-ben meg kell tennie. A COVID-19 járvány azt jelentette, hogy a legtöbb eseményt 2020-ban virtuálisan hajtották végre. De mivel a szakemberek kezdenek visszatérni a szokásos rutinokhoz, visszatér a személyes hálózati eseményeken való részvétel lehetősége is. A szakembernek nem kell minden személyes hálózati eseményen részt vennie a győztes hálózati stratégia kialakításához, de van, amikor ennek van értelme. Például, ha van egy adott cég, ahol dolgozni szeretne, és tudja, hogy a vállalat több alkalmazottja is részt vesz egy rendezvényen, akkor lehet értelme részt venni rajta.  Így lehetősége nyílik megismerni a vállalat több alkalmazottját, és beszélgetéseket folytathat. Ne feledje, hogy a munkaerőpiac mindig versenyképes, és néha az álomcégnél lakkor ehet elhelyezkedni a legjobban, ha hálózatokat köt.

Van egy bizonyos mértékű kényelem és rugalmasság amely hosszú távon életképes lehetőséggé teszi a távoli hálózatot. Míg a csatlakozás módja eltérő, hasonló hálózati szabályok érvényesek. Fontos, hogy szakszerűen öltözzön és ügyeljen arra, hogy a beszélgetések ne legyenek egyoldalúak. Nem te vagy az egyetlen ember, aki próbál valamit szerezni a hálózatépítéssel, ezért mindenképpen adjon annyi tanácsot, amennyit csak kap. A tipikus hálózati eseményeken túl próbáljon meg kívülről gondolkodni. Megszervezheti saját virtuális találkozóját, ahol kollégáival beszélgethet az ipari trendekről vagy projektekről, amelyeken dolgozik, és nevethetnek együtt. Ez még mindig hálózatépítés, de kevésbé formális virtuális környezetben.