A győri Vaskakas Bábszínház

A győri Vaskakas Bábszínház 1991-ben nyitotta meg kapuit a gyerek és felnőtt publikum számára. Azóta több sikeres előadáson van túl a társulat, melyet nemzetközileg is elismertek, mégpedig a Nemzetközi Bábművész Szövetség által is.

[wp_ad_camp_1]

A fennállásuk alatt számos vendégszereplésen vettek részt és megannyi díjat hoztak haza szinte a világ minden részéről. Mára a Vaskakas társulat nemzetközileg is elismert fesztiválokra is hivatalos, de az utóbbi időszakban hazai elismerésben is részesültek, ugyanis többször is jelölték két nevezetes hazai fesztiválon is a külön díjra, illetve a Magyarországon legnagyobbnak számító Színikritikusok Díjra jelölést is a magukévá tudhatják. A Vaskakas színészcsapata évente mintegy 300 előadást szervez rendkívül népes és lelkes közönség előtt. Az egyre nagyobb kihívásokat tekintve, a színészek nem elégednek meg a már begyakorolt technikákkal, hanem folyamatosan képezik magukat és újítanak. Rendszeresen részt vesznek szakmai megmérettetéseken, ahol díjakkal ismerik el a 24 éves bábszínház tiszteletre méltó, sokoldalú tevékenységét és a bábosok kitartó munkáját is.

Vaskakas Bábszínház Győr
Vaskakas Bábszínház Győr

Az elmúlt évek alatt a Vaskakas Bábszínház bejárta az egész világot; vendégszereplésen vett részt Lengyelországban, Csehországban, Romániában, Franciaországban, Spanyolországban, Finnországban, Törökországban, sőt Kínába is eljutottak. 2012 szeptemberében hatalmas megtiszteltetés érte a társulatot: New York-ban az Abronts Arts Center színpadán mutathatták be a Suszter álma és a Metamorfózis című darabokat. A bábszínház művészi arculatát meghatározza, hogy szakmailag kiváló művészek irányítják és rendezik az előadásokat. A kicsiktől, a nagyokig felhőtlenül szórakozhatnak az 1-2 órán át tartó mesés kalandozások során.