A görögdinnye jótékony hatásai

Azok számára, akik eddig is szerették a piros húsú, lédús gyümölcsöt van egy jó hírünk. Hiszen az mellett, hogy nagyon finom, kifejezetten egészséges, méregtelenítő hatással bír és még a rák megelőzésében is közrejátszik.

[wp_ad_camp_1]

A görögdinnye pont, úgy mint sok más gyümölcs szezonális jelleggel érik. A főszezonja július és szeptember közé tehető. Kiváló hűsítő a meleg nyári napokon. Nagyon sok féleképpen fogyaszthatjuk, annak függvényében, hogy milyen igényekkel rendelkezünk. Mivel gyümölcs, jellemző rá, hogy viszonylag édes, ám a amennyiben, nem a legsikeresebb darabot sikerül megvásárolnunk, akkor pl. salátába is tehetjük. Kb. 500 fajtáját különböztetjük meg, melyek színükben, ízükben és az érésüknek az idejükben is eltérhetnek. Az igazi dinnye szakértők több módon is megtudják különböztetni, hogy melyik dinnye az igazán érett és finom. Amennyiben megkopogtatjuk és mély hangja van az általában jót jelent. Továbbá az is segítségünkre lehet a választásban, hogy a dinnye farka amennyiben más el van száradva, akkor az azt jelenti, hogy már nem friss.

Görögdinnye
Görögdinnye

A dinnyével könnyen és egyszerűen méregteleníthetjük a szervezetünket, mivel vesetisztító és salaktalanító is egyben. Ez a gyümölcs 90% vízből tevődik össze, így jól átmossa a szervezetünket, a vérünket és a beleket is kitisztítja. Különösen ajánlott betegségek alkalmával fogyasztani, hiszen pótolja a vizet, és elősegíti a gyógyulást a szervezetben. Ráadásul attól függetlenül, hogy viszonylag édes kevés kalóriával, zsírral, fehérjével és szénhidráttal rendelkezik, ezért bármilyen diéta alapanyagának választhatjuk. Tarthatunk dinnyekúrát is, melyből 3 nap számít ideálisnak. Épp úgy, mint a paradicsomban, a görögdinnyében is megtalálható a likopin nevű antioxidáns, amely a daganatos megbetegedésekben segít.