A fűtési rendszer felülvizsgálatának fontossága

A tél közeledtével fontos, hogy a fűtési rendszer készen álljon a fűtési szezonban rá váró feladatokra. Attól függetlenül, hogy hőszivattyú, radiátor vagy napenergia biztosítja az otthon melegét, néhány tanácsot érdemes megfogadni!

[wp_ad_camp_1]

Még több információ a rendszeres felülvizsgálatról ezen a linken. Talán az egyik legfontosabb dolog, hogy a fűtési rendszer használata előtt takarítsa ki azt. Ha már hónapok óta nem történt szűrő csere, akkor éppen itt az ideje. A szennyezett szűrőről tudni kell, hogy a fűtési egységek hibás működésének egyik legegyértelműbb jele. A tiszta szűrőnek köszönhetően csökkennek a költségek, jobb lesz a levegő minősége, és a fűtési rendszert megfelelő állapotban tartja. A szakértők véleménye megoszlik a szűrő cserét illetően, vannak, akik három havi cserét javasolnak, mások havonta ajánlják a cserét. Továbbá a szellőztetőket is érdemes ellenőrizni. Meglepő lehet, de gyakran a bútorok által blokkolt szellőző nem tud hatékonyan működni, így a rendszer túlmelegedését okozhatja.

Fűtési rendszer
Fűtési rendszer

A nyár kellős közepén senki sem használja a fűtési rendszert. A meleg évszakban a szennyeződés, por és törmelék összegyűlik a rendszerben. Tisztítás nélkül a fűtőtest elkezd leépülni. Mielőtt még a fűtőtestet használni kezdené, érdemes előtte leellenőrizni az égőket. Ha nincs megfelelően megtisztítva, akkor fűtőtest égője nem működik megfelelőképp. Ha biztosra akar menni, akkor érdemes a fűtési rendszert minden téli szezon előtt leellenőrizni egy szakemberrel, aki ki tudja javítani a hibát. A karbantartást nyáron érdemes elvégezni, mivel, ha bármi problémát észlel a szerelő, akkor sem kell a családnak a hidegben dideregnie. Bővebb információkért látogasson el a gazszerelo-budapesten.hu weboldalra.