A füstölők és azok hatásai

Sokszor jól esik az otthonunkban teljes nyugalmat teremteni és csak a jelenre koncentrálni. Az illatos gyertyák és füstölők használata segít az ellazulásban, kikapcsolódásban. Na de mik is azok a füstölők és milyen hatásuk van?

[wp_ad_camp_1]

A füstölők az emberiség történetének kezdete óta, vagyis a tűz felfedezése óta részei a világunknak. Természetesen akkoriban még nem voltak füstölőpálcikák, de gyakori volt a különféle növények égetése, melyek erőteljes, egyedülálló illattal töltötték meg a teret. Kétségtelenül India a füstölőgyártás központja, de Kínában és Japánban is nagy szerepe van a füstölőpálcák használatának. Az elmúlt évek során egyre népszerűbbé vált hazánkban is az a szokás, hogy időnként füstölőt gyújtunk a lakásban. Amellett, hogy kellemes illatjuk van, aromaterápiás hatással is rendelkeznek, befolyásolva ezáltal az érzelmi állapotot. Sokszor segítenek abban, hogy fogékonyabbak legyünk a meditációra, jógára stb. A levegőben szétterjedő illat ugyanis ellazítja a tudatod, segít megnyugtatni a lelkiállapotot.

Füstölő
Füstölő

A füstölő illata leginkább a lélekgyógyászatban használatos. Az illatok segítségével a felbomlott belső lelki és tudati állapotokra hatnak. A napjainkban egyre népszerűbb modern természetgyógyászatban az aromaterépia és a virágillat terápia alatt a különféle füstölők használata nélkülözhetetlen. A különféle illatok más és más hatásokat váltanak ki. A fahéjas füstölőnek gondolatébresztő hatása van, önuralmat és akaraterőt ad a léleknek. Segít a szellemi kimerültség esetén, kizökkent a melankolikus állapotból, emellett pedig híres afrodiziákum is. A jázmin szinte minden idegállapotra jótékony hatással van. Ellazítja a testünket, lelkünket és felvidít, kellemes közérzetet ad. A levendulás füstölő segít a lelki egyensúly helyreállításában, nyugtatja az idegeket, lecsillapítja az elmét és ellazítja azt.